Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Design | Zwilling Four Star II |
Velikost nože | Střední nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Délka čepele | 14 cm |
Tvrdost nože | 57 HRC |
Typ nože | Vykosťovací nůž |
Nekompromisní kvalita, i takto lze představit Zwilling
-Vykosťovací nůž modelové řady Four Star II s délkou
čepele 14 cm . Jedná se o vylepšenou řadu Four Star a to
především v oblasti vyváženosti. Díky kovové patce na
konci rukojeti se zdokonalilo vyvážení i tak si zachoval lehkost. Díky tomu
si jej oblíbili nejen profesionální kuchaři po celém světě.
Čepel je středově centrovaná , ergonomický tvar
rukojeti zaručuje pohodlné krájení.
U vykosťování oceníte tenkou úzkou čepel s ideální
délkou 14 cm , která má dostatečný záběr a zároveň
vám dovolí kopírovat linii kostí za pomoci ostré špičky.
Všestranný pomocník který zaujme svým designem a splní
očekávání každého, kdo u nožů hledá kvalitu i proto
se na ostří nožů společnosti Zwilling vztahuje záruka 50 let, na ostatní
části nože je udělena záruka 2 roky.
Unikátní řezná hrana nože Zwilling Dvoustupňové ostří V-Edge
Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů .
Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje
vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty
nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší
počáteční ostrost , čímž je krájení ještě
příjemnější.
K čemu využít vykosťovací nůž? Zvolit správný nůž je základním
předpokladem pro úspěch v kuchyni, to platí i v případě
vykosťovacího nože. Ten je pomocníkem při vykostění masa, jeho
čištění a odstraňování tučných a nežádoucích částí. Nože
mívají krátkou čepel a často bývají tvarované do mírného zahnutí aby
došlo k co nejlepšímu zkopírování linie kolem kostí.
Bavíměvařit.cz doporučuje Správný kuchař se snaží aby využil maximum
z každé suroviny. Ne jinak tomu je i v případě vykostění. Jako
vedlejší, zůstane po vykostění kuřete skelet a další kosti, ty
využijete do domácích vývarů. K jeho vaření doporučujeme využít Woll
Diamond Lite Active Pohlreich Selection o průměru 24 cm a objemu 5 l.
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Design nožů Zwilling Four Star II Tradice je základem úspěchu. Tohoto motta
se drží i prestižní německá společnost Zwilling J.A.
Henckels , proto i v kolekci Four Star II vsadila na
kvalitní ocel, jejíž tajemství si střeží téměř
300 let . Oproti kolekci Four Star je řada Four Star
II ještě lépe vyvážena a to díky kovové patce na konci rukojeti.
Patka je ozvláštněna logem společnosti Zwilling. I zde designeři a mistři
ze Soligenu zvolili vzhled plné černé rukojeti a také její speciální
ergonomické tvarování, které vychází pravě z ověřené kolekce
Four Star.
Podívejte se na celou kolekci nožů Zwilling Four Star
II
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
délka čepele 14 cm
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Zwilling Four Star II V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé? </p>
<p>Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli
naprosto nekompromisní kvality , z níž je základní tvar
vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se
záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena
kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným
názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a
odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bezchybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star II.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .