Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Design | Zwilling Four Star II |
Velikost nože | Střední nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Délka čepele | 18 cm |
Tvrdost nože | 57 HRC |
Typ nože | Santoku |
Nekompromisní kvalita, i takto lze představit Zwilling -Santoku
modelové řady Four Star II s délkou čepele 18 cm
. Jedná se o vylepšenou řadu Four Star a to především v oblasti
vyváženosti. Díky kovové patce na konci rukojeti se
zdokonalilo vyvážení i tak si zachoval lehkost. Díky tomu si jej oblíbili
nejen profesionální kuchaři po celém světě. Čepel je extra
široká a středově centrovaná , ergonomický tvar
rukojeti zaručuje pohodlné krájení. Santoku je
nepostradatelný při přípravě asijské kuchyně. Široká čepel
specifického tvaru, napomáhá při krájení na tenké nudličky, což je
základem při používání pánví Wok , které jsou rovněž
stěžejní pro asijskou kuchyni. Všestranný pomocník který
zaujme svým designem a splní očekávání každého, kdo u nožů hledá
kvalitu i proto se na ostří nožů společnosti Zwilling
vztahuje záruka 50 let, na ostatní části nože je udělena záruka
2 roky.
Unikátní řezná hrana nože Zwilling Dvoustupňové ostří V-Edge
Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů .
Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje
vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty
nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší
počáteční ostrost , čímž je krájení ještě
příjemnější.
K čemu využít Santoku? Santoku lze považovat za japonskou
obdobu evropského kuchařského nože. Je nezbytnou součástí asijské
kuchyně, pokud tedy preferujete tuto kuchyni musíte jej mít doma.
Široká čepel a specifický tvar napomáhají krájet tenké
nudličky, což oceníte při přípravě sushi, kde je žádoucí docílit
tenkých, rovnoměrných kousků. Zvolit správný nůž je důležité pro
dosažení profesionálních výsledků.
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Design nožů Zwilling Four Star II Tradice je základem úspěchu. Tohoto motta
se drží i prestižní německá společnost Zwilling J.A.
Henckels , proto i v kolekci Four Star II vsadila na
kvalitní ocel, jejíž tajemství si střeží téměř
300 let . Oproti kolekci Four Star je řada Four Star
II ještě lépe vyvážena a to díky kovové patce na konci rukojeti.
Patka je ozvláštněna logem společnosti Zwilling. I zde designeři a mistři
ze Soligenu zvolili vzhled plné černé rukojeti a také její speciální
ergonomické tvarování, které vychází pravě z ověřené kolekce
Four Star.
Podívejte se na celou kolekci nožů Zwilling Four Star
II
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
délka čepele 18 cm
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Zwilling Four Star II V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé? </p>
<p>Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli
naprosto nekompromisní kvality , z níž je základní tvar
vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se
záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena
kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným
názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a
odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v tvrzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bezchybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star II.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .