Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Zwilling Pure |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Materiál nože | Plast |
Tvrdost nože | 57 HRC |
ZWILLING J. A. Henckels představuje kvalitní sadu
tří nožů modelové řady Pure , který si najde místo ve vaši
kuchyni. V této sadě naleznete vše potřebné pro začínající
i profesionální kuchaře. Oceníte Zwilling Pure Kuchařský nůž
s délkou čepele 20 cm , který si poradí s masem, rybami ale
i ovocem zeleninou či bylinkami, pomocníkem nejen při servírování je
Zwilling Pure – Plátkovací nůž s délkou čepele 16 cm
a Zwilling Pure – Špikovací nůž s délkou čepele
10 cm zastane loupání ovoce a zeleniny nebo špikovaní masa. Nože
mají** středově centrovanou čepel** , která každé krájení promění
v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky
ergonomickému vytvarování . Kolekce vytvořená ve
spoluprací předních soligenských mistrů nožířů a
milánského designera Mattea Thuna využívá nekompromisní
kvality, které přináší nože kované z jednoho kusu oceli a moderní prvky
jako je plná rukojeť v černé barvě.
Sada obsahuje
Unikátní řezná hrana nože Zwilling
Dvoustupňové ostření V-Edge Zwilling nastavuje standard
pro nože šéfkuchařů . Ostří s úhlem
30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající
řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky.
Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost
, čímž je krájení ještě příjemnější.
K čemu využít kuchařský nůž? Kuchařský nůž je
nejdůležitějším nožem kuchyně . Svým zaobleným tvarem se hodí
k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů
masa či ryb . V případě krájení několika druhů surovin
doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou
mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na
další suroviny. Jedná se o základní nůž každé
kuchyně . Společným rysem všech kuchařských
nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro
kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné
liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 – 18 cm
muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm.
Zwilling Pure – Kuchařský nůž 20 cm
K čemu využít plátkovací nůž? Správný nůž to je základem pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování
masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem.
Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení
tenkých plátků . Nůž však lze využít při porcování syrového
masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či
dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod
tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je
způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují
přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí
vidlička na maso .
**
Zwilling Pure – Plátkovací nůž 16 cm**
<h3> K čemu využít špikovací nůž? Správný nůž to je základem
pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si
práce, proto i špikovací nůž je nožem důležitým.
Využití najdete nejen při špikovaní masa ale je i skvělým pomocníkem
při krájení nebo čištění zeleniny a ovoce i všech menších surovin,
kde je zapotřebí tenké a krátké čepele.
Zwilling Pure – Špikovací nůž 10 cm
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Zwilling Pure Kuchařský nůž Design nožů řady Zwilling Pure
Kolekce Pure byla vytvořena ve spoluprací
s milánským architektem a designérem Mattem Thunem . Jako
umělec, který za svou dosavadní kariéru posbíral mnoho ocenění ví co
konečný spotřebitel ocení. U kolekce Pure vsadil na
minimalismus . Černá rukojeť z vysoce
kvalitního syntetického materiálu, který je navíc odolný proti
nárazu , se navrací k elementární jednoduchosti. Její
ergonomické tvarování zaručí pohodlné krájení a záštita bezpečnost a
vyváženost.
</p> <p>
Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling
Pure
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pure:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
ekonomická výhodnost
jedinečný design nože od roku 1976
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
nůž vyroben z jednoho kusu oceli
rukojeť je odolná proti nárazu
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
V čem jsou nože Zwilling tak skvělé? </p> <p>Společnost
Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto
nekompromisní kvality , z níž je základní tvar vybroušen
s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou
je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným
plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem
Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností
proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pure
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .