Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Barva | Hnědá |
Design | Zwilling Professional “S“ |
Způsob výroby | Kované nože |
Materiál bloku | Buk |
Materiál nože | Nerezová ocel |
Délka čepele | 23 cm |
Tvrdost nožů | 57 HRC |
Velikosti nožů | Krátký nůž |
Typ nože | Plátkovací nůž |
ZWILLING J. A. Henckels představuje bambusový blok na nože modelové řady Professional „S“ , který obsahuje kuchařský nůž s délkou čepele 20 cm , nůž na chléb s délkou čepele 20 cm , plátkovací nůž s** délkou čepele 16 cm** ,** univerzální nůž** s** délkou čepele 13 cm, špikovací nůž** s** délkou čepele 10 cm** , ocílku s délkou 23 cm a ** multifunkční nůžky Twin s délkou 20 cm** . Sada byla pečlivě vytvořena tak aby vyhovovala nejširšímu spektru kuchařů. Nože mají středově centrovanou čepel , která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování . Typickým rysem této řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti, které podtrhují celý design. Dlouhá a široká čepel nože se svou unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto ovládnout řez.
Sada obsahuje:
Unikátní řezná hrana nože Zwilling
V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů
. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně)
zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty
nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší
počáteční ostrost , čímž je krájení ještě
příjemnější.
K čemu využít kuchařský nůž? Kuchařský nůž je
nejdůležitějším nožem kuchyně . Svým zaobleným tvarem se hodí
k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů
masa či ryb . V případě krájení několika druhů surovin
doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou
mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na
další suroviny. Jedná se o základní nůž každé
kuchyně . Společným rysem všech kuchařských
nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro
kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné
liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 – 18 cm
muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm.
Zwilling Professional „S“ – Kuchařský nůž
20 cm
K čemu využít nůž na chléb? Typickým rysem nože na
chléb je dlouhá vroubkovaná čepel, která zaručí snadné krájeni
i toho nejměkčího chleba s nejkřupavější kůrkou. Nůž si hravě
poradí s každým druhem pečiva kde je zapotřebí tenkého plátku, který
nebude potrhaný je Vzhledem k svému unikátnímu tvaru je považován za
nůž jednoúčeloví proto nedoporučujeme, využívat jej ke krájení jiných
surovin než je pečivo.
Zwilling Professional „S“ – Nůž na chléb 20 cm
K čemu využít plátkovací nůž? Správný nůž to je základem pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování
masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem.
Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení
tenkých plátků . Nůž však lze využít při porcování syrového
masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či
dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod
tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je
způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují
přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí
vidlička na maso .
Zwilling Professional „S“ – Plátkovací nůž
16 cm
K čemu využít univerzální nůž? Jak již název napovídá jedná se
nůž, který se hodí ke krájení různých surovin. Krájení pečiva, ovoce
i měkké zeleniny. Tvar nože je navržen tak aby splňoval všechny potřeby
v profesionální i amatérské kuchyni. V případě krájení několika
druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny
omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu
nežádoucích pachů na další suroviny.
Zwilling Professional „S“ – Univerzální nůž
13 cm
K čemu využít špikovací nůž? Správný nůž to je základem pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i špikovací nůž je nožem důležitým. Využití
najdete nejen při špikovaní masa ale je i skvělým pomocníkem při
krájení nebo čištění zeleniny a ovoce i všech menších surovin, kde je
zapotřebí tenké a krátké čepele.
Zwilling Professional „S“ – Špikovací nůž 10 cm
<h3>Ocílka Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající
kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi
jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem
směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy
po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením.
Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za
čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.
<h3>Univerzální nůžky Multifunkční nůžky jsou nezbytnou
součástí každé domácnosti. Ostří ze speciální oceli využívané
společností Zwilling k výrobě kvalitních kuchyňských nožů a
syntetická rukojeť vyztužená skelnými vlákny jsou tím co nůžky dělá
tak jedinečné. Jsou určeny ke stříhání různých materiálu ať už
papír, bylinky, kartón, drůbež či dokonce koberec. Délka 20 cm a jejich
lehkost zaručuje snadný a přesný střih. Výhodou je integrovaný otvírák
na středový šroub což dovoluje nůžky jednoduše přebrousit v případě
potřeby.
Blok na nože Je určen k uskladňování nožů, nože jsou v něm umístěny
v ideální pozici a nedochází tak k jejich otupování. Blok také slouží
jako designový doplněk kuchyně a může jí tak dodat to pravé kouzlo či
nádech profesionální kuchyně. Bloky na nože jsou vyráběny z různých
materiálu mezi nejvhodnější materiál patří dřevo. Vzhledem k ekologii
čim dál víc designérů využívá bambus či recyklované kusy dřeva.
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich **
Nože Zwilling** jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection
Design nožů řady Zwilling Professional „S“ Kolekce Professional „S“ se vrací ke klasickému vzhledu kuchyňských nožů. Černá rukojeť ze syntetického materiálu zdobená třemi ocelovými nýty je naprosto nadčasový design , který si oblíbili kuchaři po celém světě. Tato kolekce vznikala ve spolupráci soligenských mistru nožířu a předních světových šéfkuchařů. Soligenští mistři tak mohli vytvořit nože, které naprosto vyhovují profesionálnímu provozu . Kolekce se soustředí na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože vhodné jak pro profesionální kuchaře tak amatérské kuchaře . Dokonalá kombinace inovativní technologie, tradičních i designových prvků a výjimečné přesnosti, nesmí chybět v žádné kuchyni. Kolekce nožů Professional „S“ se stala natolik oblíbenou, že v České republice ji lze vidět i s označením PS – Pohlreich Selection .
Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling
Professional „S“
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Professional „S“:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
ekonomická výhodnost
pět nožů v jednom balení, spolu s ocílkou a multifunkčními nůžkami
designový blok na nože
jedinečný design nože
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Představení kuchařského nože Zwilling Professional „S“ Prohlédněte si
kuchařský nůž , zároveň máte jedinečnou možnost
naučit se správně krájet cibuli.
V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé? Společnost Zwilling J. A.
Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní
kvality , z níž je základní tvar vybroušen s přesností
kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel
rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem
v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®,
stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti
otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .