Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Zwilling Pro |
Materiál | Plast |
Velikost nože | Krátký nůž |
Délka | 8 cm |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Materiál | Ocel |
Tvrdost nože | 57 HRC |
Typ | Špikovací nůž |
Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Zwilling Pro, špikovací nůž s délkou čepele
8 cm , který si najde místo ve vaši kuchyni. Špikovací nůž je
skvělým pomocníkem při úpravě menších a středních surovin jako je
čištění mrkve, krájení a loupání cibule nebo špikování
masa . Nůž má středově centrovanou jemně ostrou čepel, která
každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do
ruky díky ergonomickému vytvarování . Typickým rysem této
řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti,
které podtrhují celý design.
Unikátní řezná hrana nože Zwilling V-Edge Zwilling nastavuje standard pro
nože šéfkuchařů . Ostří s úhlem
30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající
řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky.
Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost
, čímž je krájení ještě příjemnější.
K čemu využít špikovací nůž? Špikovací nůž je malý
tenký a lehký pomocník. Lze jej využít ke krájení a čištění menších
a středních surovin také je velkým pomocníkem při špikovaní. Čištění
krevet a mořských plodů se stane zábavným zážitkem. Je to univerzální
pomocník vhodný do každé kuchyně. Tenká, úzká, krátká čepel má své
místo jak v profesionální tak amaterské kuchyni.
Abychom vyhověli potřebám každého kuchaře** naleznete v naší
nabídce** také Zwilling Pro Špikovací nůž s délkou čepele
10 cm .
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich
Selection
Design nožů řady Zwilling Pro Kolekce Zwilling Pro byla
navržena předním milánským** architektem a designérem Matheem Thunem** ve
spolupráci s předními** světovými šéfkuchaři** a tvoří tak
vylepšení populární řady** Zwilling Professional“S“** . Kombinuje
osvědčené designové prvky spolu s inovativními technikami, přičemž se
zaměřuje na formu a funkci. Nože Zwilling Pro se soustředí
na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože vhodné jak pro
profesionální kuchaře tak amatérské
kuchaře . Dokonalá kombinace inovativní technologie, tradičních
designových prvků a výjimečné přesnosti, nesmí chybět v žádné
kuchyni.
</p> <p>Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů
Zwilling Pro
<h3>Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce
Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů
Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pro:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
délka čepele** 8 cm**
jedinečný design nože
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Představení kuchařského nože Zwilling Pro V čem jsou profi nože Zwilling
tak skvělé? Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové
oceli naprosto nekompromisní kvality , z níž je základní
tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření
se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena
kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným
názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a
odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro.
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti
Zwilling J.A.Henckels.