Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Zwilling MIYABI |
Délka | 24 cm |
Velikost nože | Střední nůž |
Japonský nůž z překládané oceli s rukojetí z březového dřeva. Nepřekonatelně ostrý a spolehlivý, jako samurajské meče. Damascénská úprava vrstvené oceli propůjčuje noži vzhled uměleckého díla.
Japonské nože se od evropských liší vyšší tvrdostí (u nožů Miyabi je to 63 stupňů Rockwell), užší čepelí a strmějším náběhem brusu na ostří. Všechny tyto vlastnosti dělají nůž výrazně ostřejším, než na co jsme zvyklí ze špičkové evropské produkce. Japonské nože krájí vlastní vahou a velmi lehce kloužou v řezu všemi druhy potravin.
Unikátní série japonských nožů Miyabi se pro německý koncern Zwilling vyrábí v japonském městě Seki, které je od středověku proslulé výrobou samurajských mečů. Unikátní technologie překládání oceli, vizuálně zvýrazněná damascénskou povrchovou úpravou, dává každému noži naprosto unikátní vzhled a vlastnosti. Střenka z březového dřeva padne do ruky stejně dokonale, jako rukojeť samurajského meče. Typ nože: Gyuto Nože označované jako Gyuto jsou japonskou obdobou univerzálního západního kuchařského nože (chef), ovšem s několika odlišnostmi. Nejvýraznějším rozdílem proti evropským nožům je zejména menší robustnost a nižší váha, méně materiálu na hřbetu čepele, ale vyšší tvrdost a ostřejší náběh čepele.