Výrobce | ZWILLING J.A. Henckels |
Design | Zwilling Four Star |
Typ | Plný blok na nože |
Velikost nože | Krátký nůž |
Způsob výroby | Kovaný nůž |
Materiál nože | Plast |
Tvrdost nože | 57 HRC |
Barva bloku | Černá |
Země | Německo |
ZWILLING J. A. Henckels představuje limitovanou
edici bloku na nože , který obsahuje plátkovací
nůž s délkou čepele 16 cm ,** kompaktní
kuchařský nůž** s délkou čepele 14 cm ,
univerzální nůž s délkou čepele 13 cm
a špikovací nůž s délkou čepele 10 cm modelové
řady Four Star , dále jsou součástí univerzální
kuchyňské nůžky a kompaktní blok na nože černé
barvy . Tento blok s noži je** skvělým dárkem** pro všechny, kdo
to myslí s vařením opravdu vážně a zakládá si na vysoce
kvalitním náčiní a preferuje kratší nože.Nespornou výhodou
kratších nožů je i jejich hmotnost. Oproti nožům s dlouhou čepelí jsou
lehčí proto i delší krájení nebude tak náročné a nedojde k rychlému
unavení. Nože mají středově centrovanou čepel , která
každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do
ruky díky ergonomickému vytvarování . Typickým rysem této
řady nožů je plná černá rukojeť. Dlouhá a široká čepel nože se svou
unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto
ovládnout řez.
Set obsahuje**
**
Unikátní řezná hrana nože Zwilling
V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů
. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně)
zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty
nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší
počáteční ostrost , čímž je krájení ještě
příjemnější.
K čemu využít plátkovací nůž? Správný nůž to je základem pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování
masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem.
Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení
tenkých plátků . Nůž však lze využít při porcování syrového
masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či
dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod
tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je
způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují
přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí
vidlička na maso .
Zwilling Four Star – Plátkovací nůž 16 cm
<h3>K čemu využít kuchařský nůž? Kuchařský nůž je
nejdůležitějším nožem kuchyně . Svým zaobleným tvarem se hodí
k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů
masa či ryb . V případě krájení několika druhů surovin
doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou
mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na
další suroviny. Jedná se o základní nůž každé
kuchyně . Společným rysem všech kuchařských
nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro
kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné
liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 – 18 cm
muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm.
Zwilling Four Star – Kompaktní kuchařský nůž
14 cm
<h3>K čemu využít univerzální nůž? Minimalismu v kuchyni lze
docílit i tak, že zakoupíte nůž, který zastane mnoho funkcí. Přesně
tato věta platí v případě univerzálního nože, který je všestranným
pomocníkem. Kvalitní, speciální ocel a vyváženost jsou předpoklady pro
dlouhou životnost. Nůž lze většinou pořídit s vlnkovaným ostřím,
díky tomu si hravě poradí s krájením chleba, zeleniny a ovoce a také
menšími kousky masa.
Zwilling Four Star – Univerzální nůž 13 cm
K čemu využít špikovací nůž? Správný nůž to je základem pro
dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce,
proto i špikovací nůž je nožem důležitým. Využití
najdete nejen při špikovaní masa ale je i skvělým pomocníkem při
krájení nebo čištění zeleniny a ovoce i všech menších surovin, kde je
zapotřebí tenké a krátké čepele.
Zwilling Four Star – Špikovací nůž 10 cm
Univerzální nůžky Zwilling Multifunkční nůžky jsou nezbytnou součástí
každé domácnosti. Ostří ze speciální oceli využívané společností
Zwilling k výrobě kvalitních kuchyňských nožů a syntetická rukojeť
vyztužená skelnými vlákny jsou tím co nůžky dělá tak jedinečné. Jsou
určeny ke stříhání různých materiálu ať už papír, bylinky, kartón,
drůbež či dokonce koberec. Délka 20 cm a jejich lehkost zaručuje snadný a
přesný střih. Výhodou je integrovaný otvírák na středový šroub což
dovoluje nůžky jednoduše přebrousit v případě potřeby.
Zwilling – Víceúčelové nůžky
Kompaktní blok na nože Zwilling Four Star – Kompaktní blok na nože je určen k uskladňování čtyř kuchyňských nožů, a univerzálních nůžek. Nože jsou v něm umístěny v ideální pozici a nedochází tak k jejich otupování. Blok také slouží jako designový doplněk kuchyně a může jí tak dodat to pravé kouzlo či nádech profesionální kuchyně. Černá barva je nestárnoucí a nadčasová, pokud tedy změníte vzhled kuchyně stále vám tento blok do ní perfektně zapadne. Velkou výhodou jsou i rozměry bloku (bez nožů) výška je 16 cm a na šířku má 9 cm.
Zwilling – Blok na nože, černý
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich Nože Zwilling
jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem , ten si je
vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně. ”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection
Design nožů řady Zwilling Four Star Kolekce Four Star byla představena** roku 1976** , zcela inovativní design, ke kterému se soligenští mistři nožíři přiklonili, způsobil revoluci v designu nožů. Do této doby nevídaný vzhled rukojeti, spojení oceli a syntetického materiálu bez využití nýtů. I díky této revoluci se kolekce může chlubit více než 32 miliony prodaných nožů. Nože kované z jednoho kusu oceli s dostatečnou záštitou a rukojetí z kvalitního syntetického materiálu černé barvy. Nadčasový design, nekompromisní kvalita nožů Zwilling Four Star se dostala do srdcí amatérských i profesionálních kuchařů a na trhu jej tak můžeme beze změny pořídit již více než 40 let. .
Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Four
Star
Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce Podívejte se
na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star:
tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
ekonomická výhodnost
jedinečný design nože od roku 1976
možnost umývat nůž v myčce
ergonomická rukojeť
dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
dokonalá vyváženost nože
speciální tvrzení metodou Friodur® , snadno obnovitelná ostrost
Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
ruční doostření a leštění, kontrola laserem
limitovaná edice
čtyři nože a víceúčelové nůžky v sadě
kvalitní blok na nože
vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují
dlouholetou životnost)
Tradiční kuchyňské nože již déle než 40 let V čem jsou profi nože
Zwilling tak skvělé? </p> <p>Společnost Zwilling J. A. Henckels
vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní
kvality , z níž je základní tvar vybroušen s přesností
kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel
rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem
v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®,
stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti
otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií
Sigmaforge®** s naprosto bechybnou geometrií** . Ta dodává optimální
řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star
Mytí nožů Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli
mýt v myčce . Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však
nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC . Doporučujeme
nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit
nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné
nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž
může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly
co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně,
doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém
použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo
na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby
nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně
(ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu
se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů
určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Krájecí podložka nebo prkénko K nožům je zapotřebí využívat
i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“ . Za
vhodné materiály pro krájecí podložku se považují
dřevěné , silikonové nebo plastové .
U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození
čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek
a prkének
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí.
V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky
Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět
obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky
Anysharp .
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí </p>
<p>Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou
z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do
roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za
nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského
sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví
především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních
technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním
řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací
o společnosti Zwilling J.A.Henckels .