Obrovský zážitek alternativní přípravy kávy, díky kterému přípravíme čistou a velmi chutnou kávu . Tento domácí kávovar funguje na fyzikálních pravidlech o rozpínavosti plynů, kdy zahřátá voda stoupá vzhůru do horní nádoby, kde se smísí s namletou kávou a po ukončení extrakce je pod tlakem hnána přes filtr zpět do spodní nádoby.
** V balení naleznete:** bavlněný filtr a lihový hořák.
Postup přípravy: Do spodní baňky vpravte už vroucí vodu, usaďte na hrdlo horní část s upevněným filtrem. Pod spodní částí zažehněte zdroj tepla (kahan nebo butanový hořák) a sledujte, co se bude dít – voda přetlakem páry vystoupá do horní části. V tento moment vsypte kávu na středně jemnou hrubost, zamíchejte a nechte 2 minuty vyextrahovat. Odstraňte zdroj tepla. Ve spodní části začne vznikat podtlak a káva se přes papírový či bavlněný filtr přefiltruje během pár okamžiků zpátky dolů. Horní baňku s kávovou sedlinou vyjměte a kávu servírujte.