Výrobce | Wüsthof |
Země původu | Německo |
Design | Wüsthof GOURMET |
Typ | Nůž na zeleninu |
Způsob výroby | Nekované nože |
Tvrdost nožů | 58 HRC |
Velikosti nožů | 10 cm |
Limitovaná edice za zvýhodněnou cenu obsahuje
kuchařský nůž 20 cm, nůž na zeleninu 10 cm a brousek na
nože . Nejprodávanější série kuchyňských nožů
Wüsthof GOURMET s celokovovým jádrem od společnosti Wüsthof
Solingen disponuje kvalitní nerezovou čepelí tvrzenou na 56°-57°
Rockwella. Nože mají ergonomické střenky ze syntetického
materiálu, které jsou spojeny třemi kvalitními nýty. Řada Gourmet
obdržela v USA významnou pečeť kvality a hygieny -NSF-.
K čemu slouží sada nožů Gourmet? Kuchařský nůž 20 cm
je ideální na krájení, sekání či kostkování všech
druhů potravin. Nůž na zeleninu 10 cm je vhodný pro
rozmělnění šalotky, cibule a bylinek nebo také pro krájení
zeleniny . Brousek na nože má dvoustupňový
ostřič nožů. Návod na použití: Položte brousek na
rovnou pracovní plochu. Držte brousek jednou rukou a rukojeť nože druhou
rukou. Zadní konec čepele nože vložte do drážky s brusnými lamelami
v úhlu 90°, poté čepel za použití mírného tlaku na čepel protáhněte
do špičky. Opakujte tuto akci vždy od zadního konce čepele do špičky
(nikdy tam a zpět). Za účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele
měly být čištěny před a po každém broušení. Po použití brousku jej
očistěte vlhkým hadříkem nebo jemným kartáčem a vytřete do sucha.
Neoplachujte tekoucí vodou.
Sada obsahuje:
<li>klíčový nůž v kuchyni
</li>- 1× 4060 Nůž na zeleninu Gourmet – délka čepele 10 cm
<li>nejuniverzálnější nůž
</li>- 1× 4347 Brousek na nože Wüsthof
<li>měkká rukojeť
</li>
Vlastnosti nožů:
Proč si koupit nerezový nůž Wüsthof Gourmet?
Kvalitní nerezové nože od německé firmy Wüsthof Dreizack
Solingen. Svými parametry uspokojí každého uživatele.
Bezespárová trojitě nýtovaná rukojeť s hranami poskytuje perfektní
zpětnou vazbu i při těžší práci. Kuchyňské nože Wüsthof
Gourmet jsou vhodné jak pro domácí použití, tak pro
profesionální kuchaře a kuchyňské provozy. Wüsthof
Gourmet = Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.
Parametry nožů:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Gourmet
** Nože Wüsthof Gourmet jsou nekované z kvalitní nerezové oceli . Nože mají kvalitní nýtovanou, ergonomickou rukojeť ze syntetického materiálu. Aby Vám nůž Wüsthof Gourmet co nejdéle a nejlépe sloužil svému účelu, osvojte si několik praktických zásad údržby a skladování nožů Wüsthof Gourmet. Kuchyňské nože Wüsthof Gourmet se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.
Wüsthof Gourmet : Katalog nožů Wüsthof Gourmet
Rukojeť nekovaných nožů Wüsthof Gourmet je vyrobena z odolného syntetického materiálu opatřena třemi kvalitními nýty. Doporučujeme nože Wüsthof Gourmet mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Gourmet si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Gourmet je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto** nože** jsou dokonale
vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je
pohodlná a nenamáhavá , tak jak od kvalitního nože
Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám design nožů? V naší nabídce máme i jiné sady
nožů, podívejte se zde: Sady kuchyňských nožů Gourmet:
9281 Sada kuchařských nožů Wüsthof Gourmet, 2 díly
9675 Sada kucahřských nožů Wüsthof Gourmet, 3 díly
Kuchyňské sady značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným
designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:
<h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p>
<p>Nože Wüsthof jsou vyráběny
v Německu , v proslulém nožířském městě
Solingen . V součanosti je Solingen
mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka,
která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených
podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá
nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím,
krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu
nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž
Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.