Dokonce i ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní
ostrost. Proto je nezbytné nože průběžně brousit či
udržovat jejich ostrost. S použitím správné techniky a ocílek či
brousků německé značky WÜSTHOF bude tento úkol snadný.
Ocílka z chromované oceli WÜSTHOF umožňuje jemné
broušení nožů. Je doporučována pro udržování ostří před, respektive
po každém použití nože.
Chromovaná ocílka Ikon
- Jádro ze speciální slitiny oceli s tvrdostí 65 °HRC
- Chromovaná, tvrdší než nože WÜSTHOF
- Rukojeť z krásného a odolného dřeva grenadill
- Se třemi nýty a nerezovou aplikací
- Zrnitost J 320, slouží k oživení a uhlazení ostří
Použití je snadné:
- Držte ostří nože v ostrém úhlu (cca 15–20°) k ocílce a
střídavě z jedné i druhé strany jej táhněte rovnoměrnou silou po
ocílce.
- Opakujte akci v závislosti na ostrosti čepele (z obou stran
5–10×).
- Je velmi důležité udržet ostrý úhel a brousit nůž po celé délce
jeho ostří, od rukojeti ke špičce nože.
- Rychlost pohybu nehraje v procesu broušení žádnou roli.