Jedním z velmi oblíbených produktů německé značky
WÜSTHOF je dvoustupňový brousek na nože ,
jehož použití je jednoduché a bezpečné. Dvoustupňové broušení
nevyžaduje speciální znalosti broušení na brusném kameni či ocílce.
Postačí vám jen několik protáhnutí a váš nůž bude stále
dostatečně ostrý.
- Před použitím brousku nůž dobře očistěte.
- Brousek položte před sebe na podložku. Jednou rukou uchopte brousek,
druhou rukou nůž.
- Pro hrubé broušení čepele použijte první stupeň (coarse – karbid),
pro jemné broušení druhý stupeň (fine – keramika).
- Protahujte ostří směrem od rukojeti ke špičce nože, a to za použití
mírného tlaku.
- Po použití brousku jej očistěte vlhkým hadříkem nebo jemným
kartáčkem, brousek neoplachujte tekoucí vodou.