Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Délka | 12 cm |
Design | Wüsthof Classic |
Tvrdost nože | 58 HRC |
Způsob výroby | Kované nože |
Velikost nožů | Krátké nože |
Typ | Nůž na steak |
Výrobce | Wüsthof |
Šestidílná sada steakových nožů Wüsthof Classic pro řezání steaků a ostatních masových pokrmů . Vhodný pro profesionální i domácí kuchaře. Kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC . Nože jsou vyrobené v Německu v Solingenu a jsou oblíbené pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design . Nože mají ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení . Skládají se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku .
Na co použít nože na steak v šestidílné sadě Wüsthof Classic?
Steakové nože Classic mají robustní štíhlou čepel a zabroušený hřbet s rovným ostřím. Vhodné pro řezání steaků a kotlet.
Vlastnosti nožů:
6dílná sada nožů Classic obsahuje:
6× 4068 Nůž na steak Wüsthof Classic
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám , ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nožů:
**
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Doživotní záruka
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic**
Nože Wüsthof Classic ** jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a **nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou **kované nože Wüsthof Classic ** velmi hygienické.
Wüsthof Classic : Katalog nožů Wüsthof Classic ke stažení
</P> <P>Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic ** je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože **Wüsthof Classic mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic ** je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak jak od kvalitního kovaného nože **Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?
V naší nabídce máme i jiné sady nožů ze série Wüsthof Classic, podívejte se zde: Sady nožů Wüsthof Classic:
Sady nožů značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů
Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů
Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů
Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</P> Tvrdost nožů <P>Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení výroby nožů Wüsthof Classic:
<IFRAME src=„//www.youtube.com/embed/X-TAN3IdzX0“ width=„1200“ height=„673“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“ data-mce-fragment=„1“></IFRAME>
<H4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof
</P> <P>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen
Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.