Země původu | Německo |
Barva | Bílá |
Typ | Kuchařský nůž |
Délka | 9 cm |
Délka | 20 cm |
Způsob výroby | Kované nože |
Design | Wüsthof CLASSIC IKON CREME |
Typ | Nůž na šunku |
Typ | Nůž na zeleninu |
Velikosti nožů | Střední nůž |
Velikosti nožů | Krátký nůž |
Tvrdost nožů | 58 HRC |
Výrobce | Wüsthof |
Ideální startovací sada pro hobby kuchaře. Třídílná sada
kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon Creme obsahuje kuchařský
nůž 20 cm, nůž na šunku 20 cm a nůž na zeleninu 9 cm .
Kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí
58 HRC . Nože jsou vyrobené v Německu
v Solingenu a jsou oblíbené pro svoji nekompromisní
funkčnost stejně jako elegantní design .
Nože mají ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a
pohodlné držení . Skládají se z černého syntetického
materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky
vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již
legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou
technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé
délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná.
Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky
doživotní záruku .
K čemu slouží sada kuchařských nožů Classic Ikon Creme?
Kuchařský nůž 20 cm je ideální na krájení, sekání
či kostkování všech druhů potravin.** Nůž na šunku 20 cm** lze využít
pro velké kusy masa, ovoce a zeleniny.** Nůž na zeleninu 9 cm** je vhodný
pro rozmělnění šalotky, cibule, bylinek, čištění a krájení
zeleniny.
Sada obsahuje:
<li>klíčový nůž v kuchyni
</li>- 1× 4506–0/20 Nůž na šunku Classic Ikon Creme – délka čepele 20 cm****
<li>ideální pro velké kusy masa, ovoce a zeleniny
</li>- 1× 4086–0/09 Nůž na zeleninu Classic Ikon Creme – délka čepele 9 cm****
<li>nejuniverzálnější nůž
</li>
Vlastnosti nožů:
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nožů:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Classic Ikon Creme
** Nože Wüsthof Classic Ikon Creme jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic Ikon Creme velmi hygienické. Kuchyňské nože Wüsthof Classic Ikon se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.
Wüsthof Classic Ikon : Katalog nožů Wüsthof Ikon Creme
Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon Creme je vyrobena z odolného syntetického materiálu opatřena třemi kvalitními nýty. Doporučujeme nože Wüsthof Classic Ikon Creme mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic Ikon Creme si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon Creme je vždy
uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské
nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu
dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto** nože** jsou
dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi
je pohodlná a nenamáhavá , tak jak od kvalitního nože
Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám sada nožů? V naší nabídce máme i jiné sady
nožů, podívejte se zde: Kuchařské sady nožů Wüsthof
Classic Ikon:
9647 Sada nožů na porcování masa, Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9606 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9276 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
Kuchyňské sady značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným
designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení Wüsthof Classic Ikon Creme: <h4>Jsme
autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p>
<p>Nože Wüsthof jsou vyráběny
v Německu , v proslulém nožířském městě
Solingen . V součanosti je Solingen
mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka,
která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených
podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá
nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím,
krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu
nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž
Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.