Na pánvi klasického tvaru s nepřilnavým povrchem Durit Protect Plus z litého hliníku od německého výrobce WMF budete s radostí připravovat rozmanitou řadu opékaných či smažených pochoutek.
Ať již jste šéfkuchař nebo zapálený amatér, osvědčená pánev na smažení nesmí chybět ve vaší výbavě ! S její pomocí dokážete vykouzlit vše, od vajec na slanině až po vybrané delikatesy tzv. „haute-cuisine“.
**
<STRONG>Klasický kulatý tvar** je velmi praktický například pro přípravu různých omelet, masových a zeleninových směsí, rizot, těstovin s krémovými omáčkami či pokrmů z mořských plodů. Karbanátky, lívanečky, rychlé soté – fantazii se meze nekladou!
Kombinace těch nejkvalitnějších materiálů vám zaručí vždy nejlepší výsledek, ať již opékáte, smažíte či restujete. Široký okraj umožňuje pohodlné vylévání obsahu pánve bez rozlití.
**
<STRONG>Jádro pánve je vyrobeno z hliníku** , což je materiál, který vyniká lehkostí, vysokou stabilitou a perfektní tepelnou vodivostí. Pánev se tak nejen rychle a rovnoměrně po celém povrchu zahřeje na požadovanou teplotu, ale je pak také velmi snadné během vaření příslušné teploty korigovat a udržovat. Připravované pokrmy tak nemusíte neustále převracet a posouvat. Budou propečené rovnoměrně a vše bude hotové v jeden okamžik. To vám ušetří nejen námahu a čas, ale také cennou energii.
Nepřilnavá povrchová úprava Durit Protect Plus je vysoce trvanlivá a odolná proti poškrábání. Snadno se také čistí.
Tipy na smažení: Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.
Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.
Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo . Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.
Běžně používané rostlinné oleje , např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.
Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).