Materiál | smaltovaná ocel |
Požadované vlastnosti | Odkládací plocha;Zahradní;Termostat;Pojízdné;Odklápěcí kryt |
Hmotnost | 24 kg |
Barva | černá |
Typ grilu | na dřevěné uhlí |
Výška | 112 cm |
Délka | 74 cm |
Šířka | 101 cm |
Vhodné do myčky | ne |
Materiál roštu | niklované |
Velikost grilovací plochy | 57 cm |
GBS | ano |
Výrobce | Weber |
<STRONG> POPIS Gril na dřevěné uhlí Performer GBS od výrobce Weber má grilovací rošt GBS s průměrem 57 cm . Černý kotel a poklice jsou vyrobeny z porcelánem smaltované oceli . Porcelánový smalt brání korozi, odráží žár v kulovém grilu zpět a udržuje tak žár, usnadňuje čištění a je odolný proti poškrábání a pořezání. Umožňuje** přímou i nepřímou metodu grilování** . Poklice díky němu udržuje teplo v grilu a odráží jej zpět na pokrm. Jedná se o neporézní materiál, který je hladký a** snadno se čistí** . Jedná se o stabilní grilovací vozík s pohodlnou výškou grilu i pracovní plochy a se 2 velkými koly a 2 vodicími kolečky s možností aretace. Kola jsou odolná proti zlomení a nepříznivému počasí.
Madla z žáruvzdorného materiálu jsou odolná povětrnostním vlivům. Postranní madlo má** integrovanou lištu na náčiní.** Nerezové hliníkové průduchy v poklopu poskytují dokonalé proudění vzduchu pro perfektní grilování. Poklice je vybavena One-Touch Systémem z ušlechtilé nerezové oceli** pro snadné vymetání popela a nastavení teploty** bez náročného nastavování výšky grilovacího roštu. V poklopu je** zabudovaný teploměr** pro odhad teploty grilovaného pokrmu. Díky držáku poklopu Tack-Away budete mít při práci na grilu volné ruce. Extra velký a odjímatelný popelník zachytává popel a brání rozfoukávání popela.
Trojmonikolvaný grilovací rošt GBS (Gourmet BBQ Syste) je vhodný pro příslušenství GBS jako je pánev WOK, litinový hrnec s poklicí, pizza kámen, stojan na drůbež, pánev Ebelskiver (dánské koblížky), vaflovač/sendvičovač, pánev na smažení, litinový rošt Sear Grate (pro prudké opékání). Příslušenství rozšíří možnosti grilování a umožní vám používat váš gril nejen v létě a o víkendu, ale stane se vašim každodenním pomocníkem při vaření. S grilem na dřevěné uhlí můžete připravit nejen šťavnaté steaky, zeleninu, přílohy, ale můžete v něm péct maso, moučníky, připravovat asijské pokrmy atd. Bábovka z grilu chutná naprosto fantasticky. Nevěříte?
Vyzkoušejte sami! S tímto grilem můžete grilovat** na dřevěném uhlí nebo s briketami** . Vždy používejte při grilování poklici , ať grilujete přímou, nepřímou nebo kombinovanou metodou. Kotlový gril přináší nejpůvodnější metodu grilování a uspokojí všechny milovníky vůně a praskání dřeva. Je vhodný na zahradu či na velkou terasu. Vhodný až pro 8 osob. **NIKDY NEHASTE VODOU! Jinak může dojít k teplotnímu šoku a popraskání materiálu grilu! Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. K tomuto grilu navíc získáte jako dárek kurz grilování Weber Academy ZDARMA!
TIP:** Dřevěné uhlí se hodí na přípravu pokrmů, které vyžadují kratší dobu grilování (hamburgery, steaky, ryby atd.). Rozpálí se cca za 15 minut a je žhavé přibližně hodinu a půl. Brikety jsou vhodné pro přípravu pokrmů, které se připravují déle (velké kusy masa, přílohy, moučníky atd.). Rozpálí se za 20 minut a udrží stálou vysokou teplotu po dobu až 3 hodin.
TIP: Rozpálení grilu maximálně urychlíte a zjednodušíte použitím zapalovacího komínu. Komín stačí naplnit vhodným množstvím briket a postavit nad pár zapálených podpalovacích kostek, položených na palivovém roštu. Počkejte, dokud nevzplane vrchní vrstva, a poté brikety pomocí rukavic a manipulační rukojeti na komínu vysypte.
TIP: Pro snadnou a rychlou změnu metody grilování použijte funkční palivové nádoby Char-Basket. Metodu pak měníte jednoduše pouhým přemístěním palivových nádob v průběhu grilování.
SPECIFIKACE Hloubka: 74 cm
Šířka: 101 cm
Výška při otevřeném poklopu: 112 cm
Velikost grilovací plochy: 57 cm
Hmotnost: 24 kg
GBS: ano
Kapacita zapalovacího komínu: 2 kg briket/dřevěného uhlí
Počet osob: 1 – 8
Doba nahřátí: 20 minut při použití Weber Briket (které vydrží až 3 hodiny) nebo 15 minut při použití dřevěného uhlí Weber (to vydrží zhruba 1,5 hodiny)
Materiál: porlelánem smaltovaná ocel (kotel a poklop), trojmonikolvaný grilovací rošt, hliníkové průduchy v poklopu, žáruvzdorná plastová madla
Barva: černá
Určení: exteriér (zahrada, terasa)
Metoda grilování: přímá i nepřímá
Záruka: 10 let na kotel a poklop, 5 let na madla, One-Touch čistící systém, 2 roky na palivové a grilovací rošty a na ostatní části
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Porcelánem smaltovaný povrch je odolný proti korozi, poškrábání, udržuje teplotu a odráží ji zpět na grilovaný pokrm. Je také hladký a snadno se čistí.
Grilovací rošt GBS umožňuje využít příslušenství, které rozšíří vaše možnosti při grilování.
Poklice má zabudovaný teploměr.
Průduchy pro perfektní proudění vzduchu.
One Touch System z ušlechtilé nerezové oceli pro snadné vymetení popela a regulaci teploty.
Použití briket i dřevěného uhlí.
Poklice je součástí balení.
Držák poklopu Tuck-Away.
Až pro 8 osob.
Stabilní pojízdný gril.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Vyšší pořizovací cena.
Gril je poněkud těžký, ale to zajišťuje jeho stabilitu.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: Ne
</P> <P>
</P> <P>
</P> <P>Jak dosáhnout požadované teploty? Množství paliva uzpůsobte vzhledem k počasí, počtu osob a jídlu, které grilujete. Doporučujeme pro rozpálení briket nebo dřevěného uhlí použít zapalovací komín. Plný komín briket odpovídá teplotě 280 až 290 °C, 1/2 komína 240 až 250 °C a 1/3 komína 180 až 190 °C.
Jaký je rozdíl mezi přímou a nepřímou metodou grilování a kdy jakou metodu použít? Přímou metodu používáme u pokrmů, jejichž příprava na grilu je kratší než 20 minut (např. steak, hamburger). Zapálené brikety/dřevěné uhlí rozložte po celém palivovém roštu nebo je nasypte do palivových nádob umístěných doprostřed grilu. Pokrm pak umístíte na rozpálený grilovací rošt nad nahřáté brikety/dřevěné uhlí. Zavřete poklop a ujistěte se, že je horní i dolní průduch otevřený.
Nepřímá metoda grilování se používá u pokrmů, jejichž příprava trvá déle než 20 minut (např. velké kusy masa, přílohy). Rozžhavené brikety/dřevěné uhlí umístěte po stranách palivového roštu (nejlépe použitím palivových nádob). Mezi palivo vložte aluminiovou misku, která zachytí odpadávající kousky a šťávu. Pokrm pak umístěte doprostřed rozpáleného grilovacího roštu – nad misku tj. mimo zdroj tepla. U obou metod používejte poklici a ujistěte se, že je jak horní, tak dolní průduch otevřený. U nepřímé metody pak ještě nastavte poklop tak, aby se horní otvor nacházel mezi palivem.
**Příručka pro začátečníky 1. Zapalte kostky: ** Umístěte dvě nebo tři podpalovací kostky na palivový rošt uvnitř vašeho grilu. Podpalte je. Oheň v grilu tak zažehnte rychleji a bez nepříjemného kouře.
TIP: Zapalovací komíno RapidFire vám umožní rychlé, bezpečné a pohodlné rozpálení grilu – naplňte zapalovací komín vhodným množstvím briket (dřevěného uhlí).
2. Rozžhavte palivo: Postavte plný zapalovací komín na kostky, které hoří. Kovovou rukojeť nechte na okraji grilu a otevřete otvor ve spodní části grilu.
TIP: Vždy používejte grilovací rukavice nebo alespoň chňapky.
3. Rozmístěte palivo: Počkejte, dokud nad briketami nebudou vidět malé plamínky. Pomocí rukavic nasypte brikety ze zapalovacího komínu na palivový rošt nebo do palivových nádob – podle toho jakou metodu grilování jste vybrali.
TIP: Pomocí palivových nádob můžete snadno přecházet z jedné metody přípravy pokrmů na druhou, např. z přípravy na přímém žáru (přímá metoda) na přípravu na nepřímém žáru (nepřímá metoda).
**4. Vyberte metodu grilování: **
4a) Příprava pokrmu bude trvat méně než 20 minut (steaky, hamburger, zelenina apod.) – přímá metoda grilování. Umístěte palivo do středu palivového roštu.
4b) Příprava pokrmu bude trvat déle než 20 minut (velké kusy masa, přílohy, pečení moučníků atd.) – nepřímá metoda. Umístěte palivo (nejlépe v palivových nádobách) po stranách grilu (střed je volný).
5. Poklop: ** Zavřete poklop a nechte gril předehřát. Poklop je nejdůležitější, protože díky němu gril funguje jako trouba. Nikdy na něj při grilování nezapomínejte** , ať jste se rozhodli pro přímou nebo nepřímou metodu grilování.
6. Grilujte: Až bude gril nahřátý, umístěte grilovaný pokrm na grilovací rošt. U přímé metody nad palivo, u nepřímé metody dejte do prostoru mezi palivo aluminiovou misku (doprostřed palivového roštu) a nad nádobku umístěte grilovaný pokrm (mimo zdroj tepla). Přiklopte poklop. Zavřete poklop a ujistěte se, že je horní i dolní průduch otevřený. U nepřímé metody navíc nastavte poklop tak, aby se horní otvor nacházel mezi palivem.
Čištění a údržba Systém One-Touch: jednoduše hýbejte madlem čistícího systému ze strany na stranu, a tím vysypete popel. Popel spadne do lapače dole – vysypte ho **až ve chvíli, kdy je úplně vychlazen! Běžné čištění: ** za tepla očistěte rošty pomocí grilovacího kartáče.
**Důkladné čištění: ** sejměte rošty z grilu, odstraňte špínu pomocí nerezového kartáče a otřete pomocí teplé mýdlové vody.
TIP: Pomocí čistících výrobků značky Weber si celý proces velmi usnadníte.
Pokud se vám zdá, že se na vnitřní straně poklopu sloupává barva, ve skutečnosti vidíte zbytky mastnoty a vlhkost, které se na vašem grilu usazují. Tyto usazeniny nejsou nebezpečné, ale měli byste je pravidelně odstraňovat buď špachtlí na grilovací vanu, nebo houbičkou, následně je omýt mýdlovou vodou a nakonec čistou vodou.
<CENTER><IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/OujfAglIxqs“ width=„275px“ height=„275px“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/VT2vhtkdVTg“ width=„275px“ height=„275px“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/rU1qHsenKF4“ width=„275px“ height=„275px“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/vxmul-Gm-QM“ width=„275px“ height=„275px“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/V_FWZ-qP-MY“ width=„275px“ height=„275px“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME></CENTER>
<H4></STRONG> <H4><STRONG>CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Weber nebo na další podobné produkty.