Výrobce | WMF |
Typ produktu | Příslušenství |
EAN | 4000530475022 |
POPIS Vývrtka na víno z kolekce Vino od výrobce WMF je
vyrobena z nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je
hygienická, odolná proti korozi a má krásný moderní vzhled. Vývrtka má
délku 16 cm a je opatřena** patentovanými pohyblivými úchyty** , díky
kterým je přizpůsobivá a můžete tak otevřít všechny typy láhví.
Vhodné na víno i sekt.
SPECIFIKACE Délka: 16 cm
Materiál : nerezová ocel 18/10 Cromargan®
Barva : stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Vývrtka je vyrobena z nerezové oceli 18/10,
která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má
dlouhou životnost.
Patentované pohyblivé úchyty umožňují otevření všechny typů
láhví.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> O žádné
nevýhodě nevíme.
</td> </tr> </tbody> </table> NEREZOVÁ OCEL
18/10 CROMARGAN® Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro
kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel,
jak již název napovídá nereziví – je** odolná proti korozi, má dlouhou
životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí.**
Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená
18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel
(vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli.
Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny
Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý
vzhled nerezové oceli.
</p> ČERVENÉ VÍNO <p>Červené víno se
vyrábí pouze z modrých hroznů – jedině tento druh vína v sobě totiž
obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným
zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí
vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají
v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého
vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje
více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a
resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína)
než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg
(mikrogramů) resveratrolu.
BÍLÉ VÍNO Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových,
červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína
okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá
vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují
jako klaret.
<dl> <dt> RŮŽOVÉ VÍNO Růžové víno se
vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází
k nakvašení.
</p> JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? <p>Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 – 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 – 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
</dt> </dl>
PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 – 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 – 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě** 6 – 8 °C**
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 – 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 – 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 – 18 °C K ČEMU SE HODÍ JAKÉ VÍNO? Červené víno je ideální především k červenému masu např. ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrům .
Bílé víno je vhodné** k rybám, mořským plodům,
k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým
sýrům** .
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky WMF nebo na podobné produkty dalších značek.