Vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá a je podobný filetovacímu noži.
<figure> <figcaption>Čištění masa</figcaption> </figure> <figure> <figcaption>Vykosťování</figcaption> </figure> <figure> <figcaption>Filety</figcaption> </figure> <figure> <figcaption>Ryby</figcaption> </figure> <figure> <figcaption>Citrusy</figcaption> </figure>
Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení s ručně tepaným
vzhledem, japonskou ostrost a moderní vzhled. Zaoblená rukojeť z olivového
dřeva je nejen velmi pohodlná, ale také odolná proti vodě. Oproti jiným
dřevinám je i velmi pevná a noži poskytuje dlouhou životnost. Nerezová
koncovka nemá jen designový účel, ale také dává noži velmi přesnou
rovnováhu pro větší bezpečnost.
Vhodné jako dárek Nůž je dodáván v dřevěné dárkové krabičce a jako
dárek zaručeně potěší kohokoliv, ať se jedná o profesionálního
kuchaře, maminku v domácnosti nebo tatínka. Nůž Olive Forged bude
opravdovou ozdobou v každé kuchyni.
Vlastnosti vykosťovacího nože Forged Olive
Údržba nože Forged
Broušení nože Forged
Nože lze udržovat ocílkou Forged s diamantovým povrchem, která byla speciálně navržena pro tyto nože a nabízí vysoce kvalitní ostřící ocel. V závislosti na použití nožů doporučujeme nechat si je nabrousit např. 1× až 2× ročně u profesionálního brusiče nožů.