Materiál rukojeti | Plast |
Délka ostří | 14 cm |
Země výroby | Německo |
Tvrdost | 57 HRC |
Výrobce | Zwilling |
Kovaný nůž | Ano |
Použití nože | Čištění masa |
Použití nože | Vykosťování |
Použití nože | Filety |
Použití nože | Příprava ryb |
Použití nože | Citrusy |
Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýty. Díky své typické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwilling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
Vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění
šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka. Má zúženou a pružnou
čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá a je podobný
filetovacímu noži.
<blockquote> „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost
solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností.
Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za
žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné
kuchyně.”
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař
</blockquote> Vlastnosti santoku nože Zwilling Professional S
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
Broušení nože Professional S
Stejně jako pro další kuchyňské nože Zwilling lze tento nůž brousit několika způsoby. Mezi ně patří běžné udržovaní na ocílce. Nejvhodnější je například řeznická ocílka v délce 31 cm s větším brusným efektem či broušení na kameni Zwilling s hrubostí 250 a 1000.
Pokud chcete noži dodat něco navíc, můžete ještě používat kožený brousek, který ostří finálně vyhladí a vyleští. Pro tento nůž jsou vhodné jakékoliv doplňky z naší nabídky.