Originální vertikální pekáč na kuře Römertopf.
Vyrobeno ze speciální pálené hlíny Geniální glazovaný vertikální pekáč pro dokonale šťavnaté a křupavé kuře či kachnu do max. 2,0 kg Rovnoměrné propečení drůbeže i zevnitř Takto připravená drůbež prakticky bez tuku je velmi zdravá Ve spodní části se zachytává tuk a šťáva Nádoba RÖMERTOPF neobsahuje škodlivé chemické látky a je 100% zdravotně nezávadná Je vybavený vnitřní glazurovanou vrstvou a díky tomu je pekáč odolný vůči pachům a bakteriím Při správném používání nskutečná trvanlivost Snadné čištění, nebo možno i v myčce na nádobí
Ø 25 cm, výška 18 cm Hmotnost 1,0 Kg
Originál – od roku 1967 „Made in Germany“ Römertopf byl představen v dubnu 1967 keramickou společností Eduard Bay GmbH jako absolutní inovace na veletrhu Hanover, v té době přední veletrh spotřebního zboží v Německu. V roce 1997 byla značka RÖMERTOPF® převzata řídícím partnerem Otto Gatzke a přeměněna na RÖMERTOPF® Keramik GmbH & Co. KG. Od ledna 2017 je Frank Gentejohann jediným generálním ředitelem společnosti, která dnes v centrále zaměstnává 40 lidí a zůstává jediným výrobním závodem v Ransbach-Baumbachu. Od 70. let bylo prodáno více než 50 milionů římských pekáčů – z čistě matematického hlediska by tedy v každé ze 40 milionů německých domácností mohl stát jeden římský hrnec. Nejprodávanějšími modely jsou římské hrnce v klasickém designu Römertopf. Sortiment se dnes skládá z pěti oblastí, které se vyznačují novým obalovým systémem s barevným schématem. To umožňuje zákazníkům snadno se orientovat v rozmanité řadě Römertopf a najít vhodný produkt pro každou oblast použití v kuchyni.