Připravíte v něm křupavou husu i jinou pečínku, výborně se hodí na pečení klasických kynutých buchet, zeleninové nádivky, zapékané pokrmy. Připravované jídlo má vynikající a specifickou chuť, je velmi šťavnaté. Keramika výborně vede teplo a proto vařením, zapékáním a pečením v keramice dosáhnete ekonomické přípravy jídel. Pokrmy dojdou – zdroj vypínáte s předstihem. Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Je ale nutné dodržovat určité zásady manipulace s nádobím. Výrobek má velmi vysoké pnutí, nesnáší proto okamžité rychlé teplotní změny – tepelný šok. Dále nesmíte dávat výrobek na tepelný zdroj prázdný. Mezi pekáčem a dnem trouby musí být zajištěno proudění vzduchu, takže vždy pokládejte výrobek na mřížku. Je nutné dát studený pekáč do studené trouby a pak teprve zapnout. Připravovanou husu nebo jiný pokrm podlévejte horkou vodou nebo vývarem. Horký pekáč po vyjmutí z trouby nebo tepelného zdroje nikdy nepokládejte na kov, kámen, dlaždice – vždy jen na dřevěnou podložku. Pekáč lze použít v mikrovlnné troubě. Rozměry: vnitřní 41 cm, 48 × 22,5 × 7,5 cm.