Výrobce | Wüsthof |
Země původu | Německo |
Barva | Černá |
Design | Wüsthof Classic |
Typ | Nůž na šunku |
Délka | 16 cm |
Způsob výroby | Kované nože |
Velikost nožů | Krátká vidlička |
Tvrdost | 58 HRC |
Dvoudílná sada Wüsthof Classic obsahuje nůž na šunku 20 cm a** vidlička na maso 16 cm** . Kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC . Nože jsou vyrobené v Německu v Solingenu a jsou oblíbené pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design . Nože mají ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení . Skládají se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku .
Darujte nůž Classic se vší parádou . Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž . Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.
</p> <p>
Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt , který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.
K čemu slouží dranžírovací příbor Classic? Nůž na šunku 20 cm je vhodný pro nakrájení masa, ovoce a zeleniny . Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu, ovoce, ale také i uzeniny a salámy. Vidlička na maso 16 cm má hlavní využití u dranžírování (porcování masa – pečeně nebo pečené drůbeže na porce) a také u servírování k přidržení horkého kusu masa. Poskytuje dobré držení v podstatě jakýchkoliv potravin a lze s ní otestovat, zda je pokrm připraven .**
**
Sada obsahuje:
<li>čepel ideální pro velké kusy masa, ovoce a zeleniny
</li>- 1× 4410/16 Vidličku na maso Classic – délka čepele 16 cm****
<li>poskytuje dobré držení v podstatě jakýchkoliv potravin
</li>
Vlastnosti nožů:
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nožů:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic**
Nože Wüsthof Classic jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic velmi hygienické.
Wüsthof Classic : Katalog nožů Wüsthof Classic ke stažení
</p> <p>Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Classic mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované
nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce.
I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak
jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.
Nevyhovuje Vám tyto sady? V naší nabídce máme i jiné velikosti vidliček
Classic, podívejte se zde: Vidličky na maso Classic:
Sady kuchařských nožů značky Wüsthof:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
**Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:
** <h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p> <p>Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu , v proslulém nožířském městě Solingen . V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.