Porcovačka 58g Kvalitní nerezová, vysoce leštěná porcovačka na
zmrzlinu či rýži a brambory. V nadpise je uvedena průměrná porce.
Recept na výbornou vanilkovou zmrzlinu z kozího mléka.
Zdroj: Chov dojných koz, Jerry Bellanger,Sara Thomson Bredesenová –
knížku vřele doporučuji. Je praktická a najdete v ní i spoustu jiných
užitečných receptů na výrobu zdravých a chutných produktů z kozího
mléka. 2 vejce 1/2 šálku práškového cukru vanilka 8/8 hrnku mléka 8/8
hrnku husté smetany Ušlehejte dva žloutky, cukr a trochu vanilky. Mezi tím
uveďte mléko do varu. Za stálého míchání ho nalijte do cukru se
žloutky.Co nejvíce vychlaĎte. Ušlehejte z bílků tuihý sníh. Lehce do
něj vmíchejte smetanu. Vmíchejte sníh se smentanou do vychladlé směsi
mléka se žloutky a cukrem.Dobře ušlehejte.Nalejte do strojku na zmrzlinu
nebo mrazte tak dlouho, dokud směs nebude vypadat jako rozbředlý sníh,Znovu
šlehejte a mrazte.Když našlehaná směs zmrzne, dejte jí do chladničky na
30 min., aby mírně změkla. Nechte si chutnat:-)