Materiál | titan |
Požadované vlastnosti | Indukční ohřev;vhodné do trouby |
Hmotnost | 1,9 kg |
Typ | grilovací |
Průměr | 24 - 27 cm |
Barva | černá;stříbrná |
Výška | 8,5 cm |
Délka | 46,9 cm |
Vhodné pro | klasické sporáky + indukce |
Vhodné do myčky | ano |
Vhodné do trouby | ano do 180°C |
Výrobce | Tefal |
</P> POPIS
<P>Grilovací pánev Expertise od výrobce Tefal je vyrobena z mimořádně kvalitních materiálů , má velmi odolný a** nepřilnavý 6-vrstvý povrch** Titanium Excellence® s tvrdou minerální bází a dvěma vrstvami titanu. Pánev je vybavena silným dnem Induction s vrstvou nerezové oceli , což umožňuje používání na indukční desce. Pánev má čtvercový tvar, žebrování a jemně zahnutý okraj.
Má indikátor teploty Thermo-SpotTM, který po dosažení optimální teploty zčervená. Perfektní rozvod tepla přináší rovnoměrné vaření. Pokrmy se ani při intenzivním používání pánve nepřichytí. Rukojeť je ergonomická s lesklou nerezovou částí. Díky kvalitním materiálům se pánev snadno čistí po tekoucí vodou, ale je vhodná i do myčky na nádobí.
Pánve Tefal Expertise jsou zdravotně nezávadné , neobsahují PFOA, olovo ani jiné karcinogenní látky. Jsou vhodné na všechny typy vařičů i pro zapékání v troubě (do teploty 175°C) .
**SPECIFIKACE Délka: ** 26 cm
Šířka: 26 cm
**Délka včetně rukojeti: ** 46,9 cm
Výška: 8,5 cm
Hmotnost: 1,9 kg
Materiál : 6-vrstvý nepřilnavý povrch Titanium Excellence, titan, nerezová ocel (rukojeť)
Barva : černá
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
nitřní povrch Titanium Excellence® má extra silnou základní vrstvu obohacenou o titan.
Má** vysokou odolnost proti deformacím** .
Obsahuje indikátor teploty Thermo-SpotTM – po dosažení optimální teploty kruh uprostřed pánve zčervená.
Pánve Tefal Expertise jsou zdravotně nezávadné, neobsahují PFOA, olovo, kadmium.
Díky kvalitním použitým materiálům se snadno čistí ručně, ale jsou vhodné i do myčky na nádobí.
Pánev je vhodná na všechny typy vařičů i do trouby (do 175 °C) na zapékání pokrmů.
Má **ergonomickou rukojeť ** s lesklou nerezovou částí.
Možnost používat i kovové kuchyňské náčiní.
Perfektní rozvod tepla zajišťuje rovnoměrné vaření .
Pánev na grilování Tefal má čtvercový tvar s vlnitým dnem .
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> **PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: ** plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do trouby : Ano, do 175 °C
<STYLE></STYLE>
<IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/zc2V4AbhPh8“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
<IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/qMpx6HfhDyQ“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
</P> PRUDCE PEČENÝ TUŇÁK TERIYAKI NA POMERANČOVÉM SALÁTKU <P>**Ingredience
** 300 g čerstvého tuňáka, 4 – 5 lžic sójové omáčky Kikkoman, 1 lžíce medu, 1 lžička zázvoru, 2 pomeranče, 1 svazek koriandru, 2 chilli papričky
**Postup
** 1. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, med a nasekaný zázvor.
2. Tuňáka vložte spolu s marinádou do mikrotenového sáčku, vymačkete vzduch, zauzlujte a dejte na 1 hodinu uležet do lednice.
3. Z pomerančů odkrájejte kůru (odstraňte i bílou část, která je hořká) a nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na velký talíř. Pomeranče posypte pokrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem.
4. Tuňáka vyjměte z marinády a lehce ho osušte v utěrce (odstraňte kousky zázvoru, které by se vám při smažení rychle spálili).
5. Pořádně rozpalte grilovací pánev a tuňáka v celku postupně opečte ze všech stran. Důležité je, aby okraje byly pěkně opečené, ale uvnitř ryba zůstala růžová.
6. Tuňáka nakrájejte na tenké plátky a dejte je na připravený salát z pomerančů.
</P> SÓJOVO-ČESNEKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK <P>**Ingredience
** 1/2 hrnku sójové omáčky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 1/4 hrnku olivového oleje, 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnost masa cca 1,3 kg)
**Postup
** 1. Prošlehejte sójovou omáčku, česnek, olivový olej a černý pepř v malé misce.
2. Zhruba 3/4 marinády vlijte do vysokého plechu, pekáče nebo do pánve vhodné do trouby. Zbytek marinády dejte zatím stranou.
3. Do marinády vložte steaky, několikrát je otočte a přelijte marinádou, ať se marináda dostane všude. Marinujte steaky minimálně 10 minut.
4. Předehřejte gril.
5. Grilujte steaky cca 11 minut, aby byly propečené středně (medium) nebo použijte digitální teploměr na maso pro určení propečenosti steaku. Každý steak jen jednou obraťte. Steaky potírejte zbývající marinádou.
6. Steaky nechte 5 minut odpočinou pod alobalem.
TIP: Steaky solte nejdříve těsně před jejich přípravou nebo až před podáváním.
Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/…uce-marinade
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Tefal nebo na další podobné produkty.