Materiál | nerezová ocel |
Požadované vlastnosti | Displej |
Objem | 11 l |
Hmotnost | 5,9 kg |
Barva | stříbrná |
Výška | 29 cm |
Délka | 36 cm |
Šířka | 29 cm |
Výrobce | Sous Vide Supreme |
</STRONG> <STRONG>POPIS
V hrnci Sous Vide Supreme můžete připravovat pokrmy metodou Sous-Vide . Jedná se o vakuové vaření při nízkých teplotách , přičemž je v pokrmu zachováno maximum chuti, šťávy a vitamínů . Je to systém vakuového vaření, při němž se potraviny připravují ve vodní lázni s přesně regulovanou teplotou ve vzduchotěsném obalu. Vakuovou metodou lze připravit různé typy jídel, např. maso, ryby nebo zeleninu.
Stačí vám jen tento SousVide hrnec, vakuovačka pro odsátí veškerého vzduchu a speciální vakuovací sáčky či fólie. Pak už jen zvolíte požadovanou teplotu a čas a vaříte do té doby, než se ingredience bude pod vidličkou rozpadat, ale na talíři si udrží svůj tvar. Tuto metodu vaření si zamilujete a už nebudete chtít připravovat jídla jiným způsobem.
Hrnec na vodní lázeň Sous-vide Supreme je speciálně navržen pro gurmánské vaření** v domácnostech a v malých restauracích** . Sous vide vaření zachovává nutriční hodnoty pokumu a výsledkem je pokrm nesrovnatelné chuti a textury . Napříkad dokonale propečený hovězí steak nebo šťavnatá kachní prsa. A to vše jednoduše s pouhým stisknutím tlačítka.
TIP: Cílové teploty pro daný typ masa, ryby, vejce nebo zeleninu a doporučené časy vaření metodou Sous Vide najdete v přehledných tabulkách.
SPECIFIKACE Vnější rozměry: 36 x 29 × 29 cm
Vnitřní rozměry: 31,8 x 24,8 x 17 cm
**Objem: ** 11 l (cca 20 porcí po 115 g)
Hmotnost: 5,9 kg
Maximální hloubka lázně: 18,78 cm (dostatečná hloubka pro přípravu pečeně, jehněčí kýty apod.)
Rozsah teplot: 30º až 99ºC
Přesnost měření: 1ºC
**Materiál: ** nerezová ocel
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Pokrm si zachová své charakteristické aroma, maximum chuti a také svou šťavnatost.
Jedná se o zdravé vaření se zachováním nutričních hodnot a vitamínů.
Přehled o teplotě – LED displej. Rozsah teplot od 30º do 99ºC s přesností měření na 1ºC.
Sous Vide uspoří energii a zároveň špinavé nádobí. Možnost přípravy** až 20 porcí najednou** .
Čištění je velmi jednoduché, neboť všechny potraviny se připravují zavakuované a proto hrnec stačí pouze opláchnout a usušit.
Lze používat s vakuovými sáčky jiných výrobců.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Nelze mýt v myčce na nádobí
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: NE
Vhodné do trouby: NE**
Vhodné do myčky: ** NE
</P> A jak to vlastně funguje? <P>Metoda Sous Vide byla tajemstvím těch nejlepších šéfkuchařů po desetiletí, nyní je ale dostupná i pro běžné uživatele. Jedná se o přípravu potravin za nižších teplot ve vakuu.
<TABLE> <TBODY> <TR> <TH width=„31%“></TH> <TH width=„1%“> </TH> <TH width=„31%“></TH> <TH width=„1%“> </TH> <TH width=„31%“></TH> </TR> <TR> <TD>
Ochutit
</TD> <TH width=„1%“>** ** </TH> <TD>Zavakuovat </TD> <TH width=„1%“>** ** </TH> <TD>Zlehka vařit </TD> </TR> <TR> <TD>
Maso připravované ve vakuu si zachovává všechny své přírodní chutě. Pokud jej ale ještě dobře ochutíte, prostoupí chuť koření celým masem.
</TD> <TH width=„1%“> </TH> <TD>
Nejdůležitější moment celého postupu – vakuování. Tímto krokem vysajete vzduch ze sáčku, uzavřete jej a zabráníte tak, aby chutě a aroma opustilo sáček během vaření
</TD> <TH width=„1%“> </TH> <TD>
Při této metodě se ingredience vaří déle, jemněji a při nižších teplotách. Pokud chcete hovězí medium rare, neměli byste například překročit teplotu 56,5°C.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE>
<IFRAME src=„https://player.vimeo.com/video/134029596?title=0&byline=0&portrait=0“ width=„640“ height=„360“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
<IFRAME src=„www.youtube.com/…/V6gmQnrx1VU“ width=„350“ height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME><IFRAME src=„www.youtube.com/…/-ba99W7vxao“ width=„350“ height=„314“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Sous Vide Supreme nebo na podobné produkty dalších značek.