Výrobce | WMF |
Typ produktu | Příslušenství |
EAN | 4000530704450 |
POPIS Someliérská sada WMF z kolekce Baric je
dodávána v nádherné krabičce , která je vyrobena
z kvalitního ořechového dřeva. Sada obsahuje vývrtku na víno, řezačku
na obal a uzávěr na vínovou láhev. Set je ideální jako
dárek .
SPECIFIKACE Balení obsahuje:
1 x ořechovou krabičku, délka 20 cm, šířka 19 cm, výška 4,5 cm
1 x vývrtku na víno
1 x řezačku na obal
1 x uzávěr na lahev
Materiál: nerezová ocel 18/10
Cromargan<sup>®</sup>, dřevo
NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN® Nerezová ocel je velmi
žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce,
pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví – je**
odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je
hygienická a snadno se čistí.** Nerezová ocel je také oblíbená pro
krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni
je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10%
niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10
společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje
krásný lesklý vzhled nerezové oceli.
</p> ČERVENÉ VÍNO <p>Červené víno se
vyrábí pouze z modrých hroznů – jedině tento druh vína v sobě totiž
obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným
zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí
vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají
v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého
vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje
více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a
resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína)
než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg
(mikrogramů) resveratrolu.
BÍLÉ VÍNO Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových,
červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína
okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá
vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují
jako klaret.
<dl> <dt> RŮŽOVÉ VÍNO Růžové víno se
vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází
k nakvašení.
</p> JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? <p>Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 – 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 – 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
</dt> </dl>
PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 – 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 – 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě** 6 – 8 °C**
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 – 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 – 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 – 18 °C K ČEMU SE HODÍ JAKÉ VÍNO? Červené víno je ideální především k červenému masu např. ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrům .
Bílé víno je vhodné** k rybám, mořským plodům,
k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým
sýrům** .
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky WMF nebo na podobné produkty dalších značek.