Lahodné pokrmy přímoz kotlíku i na Vaší zahrádce! Kdo by si čas od času nechtěl dopřát pravý kotlíkový guláš? S tímto originálním smaltovaným kotlíkem si jej budete moct dopřát i u Vás na zahradě. Kotlík o objemu 10 litrů Vám umožní připravit spoustu lahodných pokrmů pro 12 až 15 osob. Stačí zapálit venkovní ohniště, rozložit trojnožku, na kterou umístíte tento kotlík CookKing a můžete začít vařit na čerstvém vzduchu pod širým nebem. Kotlík je vyroben z kvalitní oceli a uvnitř je doplněn o smaltovaný povrch, který omezí přichytávání při vaření. Důmyslný tvar kotlíku zajistí rovnoměrnou distribuci tepla po celé ploše, a sníží tak dobu potřebnou pro přípravu pokrmu. Recept na pravý kotlíkový guláš pro cca. 6 osob Celerová nebo petrželová nať 1 kg brambor 4–5 stroužků česneku 2 lžíce sladké papriky (mleté, i trochu pálivé) 3 rajčata 2–3 papriky 1/2 až 1 chilli paprička nebo feferonka 1 klobása (kvalitní) Cibule 1000 g hovězí kližky nebo plece 10 kuliček pepře (celý i mletý) Sůl 15 dkg slaniny Postup přípravy Cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na slanině a sádle do sklovata až mírně růžova (ne do hněda). Přidáme na větší kostky nakrájené maso (cca. 4 – 4 cm velké). Můžete použít i více druhů masa. Podusíme a hojně zaprášíme paprikou. Přidáme feferonku, pepř a mírně osolíme. Z počátku dusíme na středním plamenu, ve vlastní šťávě (nepřipalujeme) a potom mírně podléváme vodou. Asi po 75 minutách přilijeme cca. 2 litry vody a přidáme na větší kostky nakrájené brambory (jestli máte, přidejte i 2–3 snítky celerové natě svázané nití). Guláš nevařte silně, ale normálně, až mírně. Asi 15–20 minut před koncem přidejte na nakrájenou zelenou papriku a klobásu. Po 10 minutách přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, a nakonec prolisovaný česnek. Můžeme ještě dle potřeby dolít vodu. Povaříme cca. 5–7 min a podáváme s pečivem. Vlastnosti kotlíku farmcook Kotlík o objemu 10 litrů pro 12 až 15 osob Z kvalitní lakované oceli Smaltovaný povrch uvnitř pro redukci připalování Včetně poklice Hmotnost: cca. 1,5 kg Výška: 17 cm