Materiál | nerez ocel |
Průměr | 5 cm |
Barva | stříbrná |
Vhodné do myčky | ano |
Výrobce | WMF |
</STRONG> <STRONG>POPIS
</P> <P>Sítko na sypaný čaj z kolekce Gourmet od výrobce WMF je vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani vůně, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Sítko na sypaný čaj má** průměr 5 cm** . Obsahuje 2 děrované polokoule a klešťový mechanismus, který polokoule rozevírá a uzavírá. Ideální na přípravu sypaného čaje.
Stačí jen lístky sypaného čaje vložit do sítka, sítko uzavřít, vložit do šálku nebo hrníčku na čaj, zalít vodou o teplotě podle typu čaje a nechat louhovat )(doba závisí na typu čaje). Až bude čaj vylouhovaný, už jen vyjmete sítko, rozevřete a vysypete použité čajové lístky. Sítko na čaj můžete mýt v myčce na nádobí .
TIP: Kvalitní čajové lístky můžete použít na dva výluhy nebo si z vylouhovaných zelených čajových lístků připravit masku na vlasy. Nebo odvar z čerstvých lístků zeleného čaje můžete použít jako pleťovou vodu. Vylouhované čajové lístky nebo čajové sáčky také odstraní zápach z koše na odpadky – stačí vysypat sáčky/čajové lístky do koše.
SPECIFIKACE Průměr: 5 cm
Materiál : nerezová ocel 18/10 Cromargan®
Barva : stříbrná
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Sítko na čaj je vyrobeno z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.
Ideální na louhování sypaného čaje v hrníčku nebo šálku na čaj.
Vhodné do myčky na nádobí.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
O žádné nevýhodě nevíme.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE>
**PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: ** Ano
NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®
Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví – je** odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí.** Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.
</P> NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE <P>Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 – 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 80 °C a louhujte 3 – 4 minuty.
ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.
Zelený čaj má** jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví** . Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány** pozitivní účinky pití zeleného čaje** na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění , léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus , urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je** účinnou prevencí cukrovky a rakoviny** . Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.
DRUHY ZELENÉHO ČAJE
Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a** Matcha** .** Zelený čaj Sencha** je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).
KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?
Doporučujeme pít zelený čaj** pravidelně - nejlépe každý den** . Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE
</P> NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE <P>Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 – 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 – 5 minut.
ČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ
Černý čaj prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat (úroveň oxidace určuje kvalitu čaje – čím delší oxidace, tím kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší, aby se zabránilo další oxidaci.
Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví . Snižuje krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové účinky, podporuje metabolismus , napomáhá spalování tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu, zvyšuje koncentraci a výkonnost .
DRUHY ČERNÉHO ČAJE
Mezi nejznámější odrůdy černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem. Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní.
KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ?
Černý čaj můžete pít denně například místo kávy. Jelikož černý čaj obsahuje kofein , doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky (močopudné → odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí vody (tak jako u kávy).
</P> NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČERNÉHO ČAJE <P>1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje – černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C , při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.
2. Nesprávná doba louhování – černý čaj louhujte 4 - 5 minut , při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.
3. Nesprávná dávka čaje – na jeden šálek černého čaje použijte 2 – 3 g čaje , doporučujeme přesně odvážit.
SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?
Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů.
<STYLE></STYLE>
Typ čaje
Teplota vody
Doba louhování
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky WMF nebo na podobné produkty.