Wok pánev Selara s nepřilnavým povrchem CeraProtect® z vás udělá mistra asijské kuchyně! Pokud jste milovníky současně tolik populárních pikantních, pálivých a nevšedních chutí, nesmí tento pomocník ve vaší kuchyňské výbavě chybět.
**
<STRONG>Hluboká pánev wok kulovitého tvaru je v Asii považována za jednu z nejdůležitějších částí kuchyňského vybavení.** A vy si ji kvůli jejím skvělým vlastnostem a širokým možnostem využití zamilujete jistě také.
Pánve wok můžete využít nejen pro přípravu autentických asijských pokrmů a delikates, ale také pro jemné a šetrné opékání různých druhů zeleniny, masa, ryb i mořských plodů.
TIP: Nejpopulárnější metodou přípravy pokrmů ve woku je tzv. „stir-fry“. Metoda spočívá v rychlém opékání, resp. osmažení ingrediencí při vysokých teplotách za neustálého obracení.
Pánev wok stylového designu budete často a rádi využívat nejen při vaření, ale také při** servírování** . Každý strávník jistě ocení barevné, svěží, křupavé pokrmy lákavě servírované v krásně tvarované, prostorné pánvi.
Díky použitému materiálu, litému hliníku, je pánev lehká a snadno se s ní manipuluje. Bezpečný úchop zároveň zaručuje ergonomicky tvarovaná, žáru odolná plastová rukojeť. Tělo pánve vyrobené z litého hliníku, který má velmi dobrou tepelnou vodivost, umožňuje rychlé zahřátí pánve, rovnoměrně teplo rozvede po celé pánvi a následně udrží tu správnou teplotu. To vám umožní dosáhnout** optimálních výsledků smažení a opékání!** Zároveň šetříte cennou energii a čas, všechny kousky totiž budou propečené naprosto rovnoměrně a naráz, bez zbytečného obracení a přehazování.
Pánev Selara s nepřilnavým povrchem CeraProtect® může být rozpálena až do 400 °C. Tato extrémně vysoká tepelná odolnost pánve zajišťuje maximální zabezpečení proti poškození z přehřátí. Zároveň se nemusíte obávat výparů při jejím zahřátí nad 250 °C, je totiž vyrobena bez PTFE . V troubě však pánev nepoužívejte při teplotách vyšších než 70 °C, vyššími teplotami by došlo k jejímu poškození!
Díky tvrdé nepřilnavé vrstvě CeraProtect® je pánev nanejvýše vhodná pro úpravu jídel s minimálním množstvím tuku. Extrémní nepřilnavost využijete při opékání choulostivých potravin jako je zelenina a moučné pokrmy, ale také u přípravy jemného soté. Jídlo se nepřichytává, klouže po hladkém povrchu bez použití kuchyňského náčiní. Díky tomuto hladkému povrchu se také pánev velmi snadno čistí. Postačí k tomu houbička, běžný mycí prostředek a teplá voda.
Upozornění:
K čištění pánve nepoužívejte abrazivní (brusné) houbičky či kartáče ani abrazivní čisticí prostředky.
Tipy na smažení: Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.
Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.
Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo . Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.
Běžně používané rostlinné oleje , např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.
Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).