Nepřilnavá servírovací pánev Studio , díky její velikosti ji můžeme také nazývat kastrolem na soté, se pyšní elegantním designem zaoblených tvarů a čtvercovou základnou pro větší objem. Vysoce lesklý vnější povrch navozuje pocit luxusu a pohodlí. Tělo pánve / kastrolu je vyrobeno z kvalitní ušlechtilé nerezové oceli a společně se** speciálním dnem Silitherm®** určeným pro všechny zdroje tepla zajišťuje vynikající tepelnou vodivost. Umožňuje tak udržení správné teploty, čímž zaručuje optimální výsledky smažení, vaření, dušení nebo pečení.
Tělo pánve získané teplo dlouho uchovává, čímž šetří cennou energii a čas . Pánev s nepřilnavým povrchem CeraProtect® může být rozpálena až do 400 °C. Tato extrémně vysoká tepelná odolnost pánve zajišťuje maximální zabezpečení proti poškození z přehřátí. Zároveň se nemusíte obávat výparů při jejím zahřátí nad 250 °C, je totiž vyrobena bez PTFE .
Díky tvrdé nepřilnavé vrstvě CeraProtect® je pánev nanejvýše vhodná pro úpravu jídel s minimálním množstvím tuku. Extrémní nepřilnavost využijete při smažení choulostivých potravin jako zeleniny, moučných pokrmů stejně jako u přípravy jemného soté. Jídlo se nepřichytává, klouže po hladkém povrchu bez použití kuchyňského náčiní. Díky tomuto hladkému povrchu se také pánev velmi snadno čistí. Postačí k tomu houbička, běžný mycí prostředek a teplá voda.
Nepřilnavá servírovací pánev Studio je opatřena izolačními uchy z lité nerezové oceli, která se při běžném použití nezahřívají. Skleněná poklice je pak vyrobena ze žáruvzdorného skla s nerezovým úchytem, odolá teplotám do 180 °C. Pánev je proto nanejvýše vhodná pro zapékání v troubě .
O nerezové pánvi Studio ve stručnosti:
Německá společnost Silit již po dlouhá desetiletí přináší na trh kvalitní pánve vysoké kvality . Představujeme jeden z dokonalých výrobků – nepřilnavou servírovací pánev se skleněnou poklicí. Je vyrobena z kvalitní ušlechtilé nerezové oceli 18/10 a potažená nepřilnavou vrstvou na minerální bázi CeraProtect®. Díky této perfektní kombinaci materiálů je pánev velmi odolná proti oděru a trvanlivá. Silit poskytuje na nepřilnavou vrstvu CeraProtect® prodlouženou záruku 5 let! Upozornění:
K čištění pánve nepoužívejte abrazivní (brusné) houbičky či kartáče ani abrazivní čisticí prostředky.
Tipy na smažení: Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.
Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.
Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo . Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.
Běžně používané rostlinné oleje , např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.
Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).