Výrobce | Silikomart |
Typ | Formy a plechy |
Barva | Fialová |
Materiál | Silikon |
Rozměry | 17,8 x 30,5 x 3,8 cm |
FORM | bábovka |
Forma | bábovka |
Objem | 0,6 |
UPOZORNĚNÍ: Produkt neobsahuje výztužní rám, který je vyobrazen na fotografiích.
S touto silikonovou formou oživíte tradiční pečení oblíbené bábovky. Ve formě upečete najednou šest mini bábovek ve třech různých designech. Rozměry jedné bábovky jsou 7,5×4cm. Celkový objem formy je 600 ml. Forma vydrží teploty do 230°C a není třeba ji vymazávat tukem.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
V této silikonové formě se dá připravit šest menších báboviček, které zaujmou velmi hezkým tvarem. Objem jedné bábovičky je 100 ml a tak je třeba přizpůsobit množství těsta. Formu před naplněním lehce přetřu olejem, přebytečný odstraním ubrouskem a taky jen lehce popráším polohrubou moukou. Těsto jde použít jakékoliv, já většinou dělávám lehčí piškotová těsta s hladkou moukou a i proto formu lehce vymazávám. Celá forma je zespod po obvodu zpevněná odnímací lištou, která se dá v rozích zafixovat. Vkládá se i s formou do trouby a usnadňuje přenášení. Nemám problém péct i bez této lišty, formu pokládám na pečící plech. Forma se hodí jak pro horkovzdušné, tak i plynové trouby.
Upečené bábovičky se dají po vychladnutí i zmrazit v dobře uzavřené dóze a tak je můžeme mít připraveny pro nečekanou návštěvu. Vždy je rozmrazím v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě. Sáček se může vevnitř velmi lehce přestříknout rozprašovačem vodou, ale opravdu jen velmi jemně orosit. Bábovičky budou vláčnější. Servírujeme je buď samostatně posypané moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým, nebo můžeme na talíři zkombinovat s jinými ingrediencemi. Např. doprostřed bábovičky nalít trochu vychlazeného vaječného likéru, na talíř přidat např. nějakou zmrzlinu nebo zmrzlinovou roládu, šlehačku, ovoce, topping, meduňku nebo mátu. Fantazii se meze nekladou :-) Určitě takovýto dezert půjde použít i na nějakou oslavu, pro rodinu a přátele, ale bábovičky musí být z jemného piškotového těsta. Každá hostitelka se snaží své hosty něčím překvapit a tady v tomto případě se to může podařit:-)
V této formě se dají připravovat i nepečené dezerty ztužené želatinou a u těchto obzvlášť vynikne netradiční tvar báboviček.Myslím si, že tato forma bude v každé domácnosti oblíbená a hlavně využitá.
M.F.