Rozsáhlá řada nádobí, které vás vyzývá ke kulinářské expedici kuchyní. Jednoduché a všestranné nádobí čistého designu se saténově hladkým povrchem, typickým pro ZWILLING J.A. HENCKELS, je perfektním partnerem pro moderní a zdravé vaření. TWIN Specials završují a doplňují kolekce nádobí ZWILLING J.A. HENCKELS. Pro milovníky ZWILLING J.A. HENCKELS to znamená skutečně komplexní nabídku od jediné značky.
Pro domácí uzení potravin – masa, ryb, mořských plodů, zeleniny či sýrů Univerzální, vhodný také pro vaření v páře Dokonalý pro zdravou přípravu nízkokalorických pokrmů, bez přidaného tuku Vhodný pro každou kuchyni Atraktivní, jednoduchý design, saténově hladký povrch Vyroben z kvalitní ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Sendvičové dno SIGMA Classic pro optimální vedení a akumulaci tepla Robustní, nerezová poklice pro energeticky úsporné vaření s malým množstvím vody Ergonomická, nepálivá ucha z nerezové oceli pro bezpečnou manipulaci Vhodný pro všechny zdroje tepla, včetně indukce Lze používat i pro zapékání v troubě Odolný proti poškrábání, hygienický, chuťově neutrální Zahnuté okraje pro snadné a čisté vylévání Vhodný do myčky nádobí
nerezová ocel 18/10 snadná údržba, odolná proti poškrábání, hygienická, neabsorbuje chutě a pachy porkrmů na všechny druhy sporáků včetně indukčních vhodné k mytí v myčce rozměr: 28 cm
Snadné použití domácího setu na uzení TWIN® Specials – Seznamte se s fascinujícím hrncem na uzení a vaření v páře značky ZWILLING blíže. Pro lepší představu níže uvádíme krátký návod na použití.
Zahřejte pánev na požadovanou teplotu. Pro zjištění optimální teploty (cca 230 °C) ZWILLING J. A. Henckels doporučuje praktický „odkapávací test“: nechte skapat pár kapek vody z vidličky na povrch rozehřáté pánve. Teplota je perfektní, když se kapky okamžitě přemění v kuličky, které doslova „tančí“, jakmile narazí na povrch. V případě, že se kapičky odpařují, není teplota ještě dostatečně vysoká. Snižte teplotu o cca 40 % a přidejte dřevěné piliny ZWILLING. V závislosti na požadované chuti můžete přidat i bylinky, čaj nebo koření. Použijte 2 lžíce pilin (pro cca 20 minut, lehce uzenou chuť) nebo až 3 polévkové lžíce (uzení delší než 20 minut, pro silně uzenou chuť). Jakmile jsou piliny horké, začne se z nich linout kouř. Přikryjte piliny kulatým plechem s otvory po stranách. Tyto boční otvory umožňují kouři uniknout. Díky mírnému promáčknutí plech také zachytává skapané tekutiny a tuk z potravin. Nyní vložte nerezovou mřížku / rošt s jídlem nad plech a přikryjte pánev poklicí. Jakmile je poklice na dotek teplá, začíná se pokrm udit. Teplota by v tomto okamžiku měla být opět snížena o cca 50 %. Abyste dosáhli optimálních výsledků, neměli byste poklici během uzení nadzvedávat. Pokud se objeví kouř, teplota je příliš vysoká a měla by být snížena. Chcete-li zkrátit dobu uzení, nakrájejte potraviny na menší kousky či plátky. Jakmile jste dosáhli požadovaného času uzení, vypněte přívod energie. Nechte pánev chvíli chladnout. Asi po 5 minutách sejměte poklici. Kouř by měl během doby „odpočinku“ dostatečně „ovonět“ pokrm a usadit se.