Výrobce | Nordic Ware |
Značka | Nordic Ware |
Elektrika | ANO |
Plyn | ANO |
Sklokeramika | ANO |
Indukce | NE |
Sada obsahuje hrnec s víkem z hliníkové oceli, teploměr zobrazující
teplotu ve stupních C. a F. stupňů, vodní misku, perforovanou vložku,
2 balení s pilin na uzení (jablko, bílý ořech), stejně jako knihu
receptů a CD a s nádody v Aj.
Uzavřením otvorů ve víku můžete regulovat cirkulaci vzduchu v uzavřené
nádobě. Proces kouření lze provádět buď za sucha nebo za
použití vody.
Pro domácí uzení potravin – masa, ryb, mořských plodů, zeleniny či sýrů i pizza Univerzální, vhodný také pro vaření v páře Dokonalý pro zdravou přípravu nízkokalorických pokrmů, bez přidaného tuku Vhodný pro každou kuchyni Vyroben z kvalitní ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Dno pro optimální vedení a akumulaci tepla Ergonomická, nepálivá ucha z nerezové oceli pro bezpečnou manipulaci Vhodný pro všechny zdroje tepla, včetně indukce Lze používat i pro zapékání v troubě a grilu Zahnuté okraje pro snadné a čisté vylévání nerezová ocel 18/10 vhodné k mytí v myčce rozměr: 32.5 cm všska spodní části 10cm celkový výška 25cm Maximální váha pokrmu pro uzení 2,3kg
Zahřejte pánev na požadovanou teplotu. Pro zjištění optimální teploty, doporučuje praktický „odkapávací test“: nechte skapat pár kapek vody z vidličky na povrch rozehřáté pánve. Teplota je perfektní, když se kapky okamžitě přemění v kuličky, které doslova „tančí“, jakmile narazí na povrch. V případě, že se kapičky odpařují, není teplota ještě dostatečně vysoká. Snižte teplotu o cca 40 % a přidejte dřevěné piliny. V závislosti na požadované chuti můžete přidat i bylinky, čaj nebo koření. Použijte 2 lžíce pilin (pro cca 20 minut, lehce uzenou chuť) nebo až 3 polévkové lžíce (uzení delší než 20 minut, pro silně uzenou chuť). Jakmile jsou piliny horké, začne se z nich linout kouř. Nyní vložte nerezovou mřížku / rošt s jídlem nad plech a přikryjte pánev poklicí. Jakmile je poklice na dotek teplá, začíná se pokrm udit. Teplota by v tomto okamžiku měla být opět snížena o cca 50 %. Abyste dosáhli optimálních výsledků, neměli byste poklici během uzení nadzvedávat. Pokud se objeví kouř, teplota je příliš vysoká a měla by být snížena. Chcete-li zkrátit dobu uzení, nakrájejte potraviny na menší kousky či plátky. Jakmile jste dosáhli požadovaného času uzení, vypněte přívod energie. Nechte pánev chvíli chladnout. Asi po 5 minutách sejměte poklici. Kouř by měl během doby „odpočinku“ dostatečně „ovonět“ pokrm a usadit se.