Materiál rukojeti | Syntetický materiál |
Délka ostří | 18 cm |
Země výroby | Německo |
Tvrdost | 57 HRC |
Výrobce | Zwilling |
Kovaný nůž | Ano |
Použití nože | Saláty |
Použití nože | Zelenina |
Použití nože | Cibule |
Použití nože | Bylinky |
Použití nože | Malé tvary |
Použití nože | Nudličky |
O noži** TWIN Four Star II** lze hovořit také jako o znovuzrození legendy. Nerezová koncovka s laserem vytvořeným logem, kterou nůž dostal, nemá jen designový účel, ale také dává noži velmi přesnou rovnováhu pro větší bezpečnost. Rukojeť je v černé barvě a z nerezové oceli. Prodloužený okraj zabrání tomu, aby nůž vypadl z ruky; je velmi pohodlný a rukojeť velmi oceníte při dlouhé práci. Na základě těchto kvalit je vyhledáván profesionálními kuchaři.
Santoku je nejprodávanější nůž v Asii a název lze přeložit jako
“nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je
zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti
Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud
potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo
rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.
Vlastnosti santoku nože Zwilling Four Star II
<hr />
„Nože Zwilling jsem si oblíbil už před desítkami let, a stejně jako nádobí od této značky, mne doprovází na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji výhradně s těmito noži. Ať už se jedná o jakoukoliv řadu, vždy je kvalitně zpracovaná a nože se perfektně drží v ruce”.
Ondřej Mikoláš | Foodbloger
<hr />
Několik tipů při práci s noži Zwilling, které zvýší životnostost ostří
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce