Výrobce | Wüsthof |
Tvrdost | 58 HRC |
Vlastnosti | Vhodné do myčky |
Rukojeť | Plastová |
Série | Wüsthof Classic |
Typ produktu | Sada nožů |
Počet nožů v sadě | 2 ks |
Limitovaná edice za zvýhodněnou cenu obsahuje** japonský
nůž Santoku 17 cm, nůž na zeleninu 10 cm a brousek na nože** . Kované
z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC .
Nože jsou vyrobené v Německu v Solingenu a jsou oblíbené
pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako
elegantní design . Nože mají ergonomickou rukojeť
odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení .
Skládají se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost
nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii
WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené
touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést
skvělý řezný výkon po celé délce čepele . Ostrost je
dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk
Solingen poskytuje na své výrobky doživotní
záruku .
Na co použít sadu nožů Wüsthof Classic? Japonský nůž Santoku
17 cm je ideální pro přípravu asijské, ale i západní
kuchyně . Dutý výbrus na ostří vytváří kapsy vzduchu, který
brání extra tenkým nebo měkkým plátkům v přilepení na ostří nože.
Nůž na zeleninu 10 cm je vhodný pro rozmělnění šalotky,
cibule a bylinek nebo také pro krájení zeleniny .
Brousek na nože má dvoustupňový ostřič nožů.
Návod na použití: Položte brousek na rovnou pracovní
plochu. Držte brousek jednou rukou a rukojeť nože druhou rukou. Zadní konec
čepele nože vložte do drážky s brusnými lamelami v úhlu 90°, poté
čepel za použití mírného tlaku na čepel protáhněte do špičky. Opakujte
tuto akci vždy od zadního konce čepele do špičky (nikdy tam a zpět). Za
účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele měly být čištěny
před a po každém broušení. Po použití brousku jej očistěte vlhkým
hadříkem nebo jemným kartáčem a vytřete do sucha. Neoplachujte
tekoucí vodou.
Vlastnosti nožů:
Limitovaná edice – sada nožů 2 ks Classic obsahuje:
<li>nůž stylizovaný podle japonského kuchařského nože
</li>- 1× 4066/10 Nůž na zeleninu 10 cm – Wüsthof Classic
<li>nejuniverzálnější nůž
</li>- 1× 4347 Brousek na nože Wüsthof
<li>měkká rukojeť
</li>
Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?
Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné
vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof
svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita
použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně
převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom
molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti
nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám ,
ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány
z jediného kusu této kvalitní oceli .
Parametry nožů:
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Nárazuvzdorná rukojeť
Doživotní záruka
Mimořádné ostří , které se snadno udržuje
Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)**
Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic**
Nože Wüsthof Classic jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár , do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic velmi hygienické.
Wüsthof Classic : Katalog nožů Wüsthof Classic ke stažení
</p> <p>Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí . Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Classic mýt ručně v mýdlové vodě . Celou řadu Wüsthof Classic si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Classic je vždy uzpůsobena
konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože
na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších
speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované
nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce.
I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá , tak
jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.
Nevyhovují Vám velikosti těchto nožů? V naší nabídce máme i jiné
sady nožů ze série Wüsthof Classic, podívejte se zde: Sady
nožů Wüsthof Classic:
Sady nožů značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby
nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz
nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a
plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou,
mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou.
Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí
nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím
lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách . Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené .
Broušení nožů Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof . Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené . V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen .
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky . Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením . Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří , jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně .
</p> Tvrdost nožů <p>Obecně platí, že čím
tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí,
ale o to má delší tvrvanlivost ostří . Podle normy má
být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až
58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška
probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou
mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že
tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet
ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude
držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení dvoustupňového brousku Wüsthof Classic:
<h4>Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof </p>
<p>Nože Wüsthof jsou vyráběny
v Německu , v proslulém nožířském městě
Solingen . V součanosti je Solingen
mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka,
která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených
podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá
nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím,
krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu
nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž
Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen Německá společnost** ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG** ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814 , kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů . Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů . Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.