Plech na donuty - Ibili

383 Kč

Do obchodu BIGHIT.cz

Skladem

Šest oblíbených zákusků najednou, každý s průměrem 8 centimetrů, upečete v této kvalitní formě. Povrch je z nepřilnavého teflonu, formu je možné vkládat do každé trouby a mýt v myčce nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Tento plech je určený k pečení donutů. Je opravdu pevný a vyznačuje se velice kvalitním nepřilnavým povrchem. Má celkové rozměry 32 × 21 cm a dá se v něm upéct šest donutů o průměru cca 8,5 cm. Donuty jsou americké koblihy ve tvaru prstence, nahoře se sladkou polevou a cukrářským posypem nebo třeba jen s cukrem a skořicí. Běžně se donuty smaží ve vyšší vrstvě oleje jako české koblihy, ale někomu budou ze zdravotních, dietních nebo jiných důvodů více vyhovovat pečené. Připravují se hlavně z kynutého těsta, ale ve formě se může použít i těsto kypřené práškem do pečiva Pokud do formy použijeme těsto kynuté, tak musí být řidší. Formu před naplněním lehce vytřeme olejem, přebytečný otřeme papírovým ubrouskem a rovněž jen lehce vysypeme polohrubou moukou. Formu těstem naplníme lžíci nebo cukrářským sáčkem se širší kovovou špičkou. Prohlubně plníme jen do poloviny až dvou třetin výšky, jelikož pak zvětší svůj objem. Pokud jsme použili kynuté těsto, tak to pak necháme ve formě vykynout a teprve vkládáme do předehřáté trouby a upečeme. Pokud jsme použili těsto s práškem do pečiva, tak to vkládáme do předehřáté trouby ihned. Upečené donuty vyjmeme z formy, stačí je lehce z boku podebrat nějakým plastovým nástrojem, například menším plochým nožem. Kovové nástroje nepoužíváme skrz možného poškrábání povrchu. Donuty necháme na kovové mřížce zchladnout a na povrch pak použijeme čokoládu nebo nějakou jinou sladkou polevu, třeba i barevnou. Nakonec ještě nezaschlou polevu sypeme cukrářským zdobením nebo kokosem, nasekanými ořechy atp. Při práci s čokoládou zajisté oceníte hrnec – vodní lázeň nebo silikonovou misku na rozpouštění čokolády vhodnou do mikrovlnné trouby. Nebo přímo některý elektrický temperovací přístroj. Místo polevy můžeme na povrch donutů použít jemný krupicový cukr smíchaný s troškou skořice. Ještě teplé donuty do cukru vmáčkneme a zase otočíme.

Já jsem s tímto plechem spokojená, je vysoce kvalitní, moc dobře se s ním pracuje a cením si i rychlé přípravy donutů a následné snadné údržby. Proto ho můžu doporučit. M.F.

Výrobce Ibili
Výrobce Ibili
Typ Formy a plechy
Barva Černá
Materiál Teflon
FORM Ve tvaru