Výrobce | Ibili |
Rozměry | 18x10cm |
Nástroje | pomůcky na sladké pečení |
Štítek | #ozdobdort#ostatnipomucky# |
Koblihy lze vytvářet pouhým stlačení, které je velice snadné a uživatelsky komfortní. Plastové tvořítko vám tak slouží nejen jako zásobárna dané ingredience, ale také nástroj pro vytlačení a vytvarování koblihy. Výrobek lze užít také i přípravě jiných druhů pečiva. Tvořítko je snadno omyvatelné v myčce na nádobí.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tímto tvořítkem zvládneme v krátkém čase připravit americké koblihy, neboli donuty. Nutností je použít trochu volnější-řidší těsto, do kterého jsem ke zkypření použila prášek do pečiva. Těsto má mít takovou konzistenci, že po nabrání na lžíci a naklonění musí z ní volně a pomalu stékat. Jinak je těsto zapotřebí upravit, buď přidáním mléka nebo mouky. Tvořítko se naplní těstem kousek pod okraj, přiloží se cca 2 cm nad nádobu s horkým olejem, zamáčkne se píst a po pár vteřinách se pustí. Do oleje steče část těsta ve tvaru kruhu. Koblihy se pak usmaží z obou stran. Těsto se do tvořítka nabírá buď lžíci, ale vhodnější je použít zadělávací mísu s výlevkou, takovým „zobáčkem". Těsto se pak do tvořítka nalije přímo z mísy. Usmažené koblihy se vyjmou na papírový ubrousek. Povrch jsem jen poprášila cukrem se skořicí. Po zvládnutí techniky bude toto tvořítko velkým pomocníkem. M.F.