Výrobce | Pit Boss |
Barva | měděná |
Grilovací plocha | 85 x 49 cm, odkládací rošt 85 x 22 cm |
Grilovací rošt | porcelánem smaltovaný ocelový |
Hmotnost | 83 kg, udírna 18 kg |
Ovládání | digitální, LCD dispej |
Palivo | dřevěné pelety |
Počet hořáků | centrální spalování pelet |
Rozměry (š x h x v) | 160 x 68 x 128 cm, udírna: 49 x 44 x 67 cm |
Součástí grilu | 2x integrovaná termosonda na měření teploty masa |
Teplota | 82 - 260 °C, při otevřeném deflektoru až 500°C |
Zapalování | automatické |
Záruka | 2 |
Peletový gril doplněný přídavnou udírnou. Americký klasický peletový gril Pit Boss vhodný pro barbeque, grilování metodou Low and Slow, ale i pro přímé grilování a zauzování v grilu pomocí speciálního programu pro uzení. Peletové grily využívají jako zdroj tepla řízené spalování dřevěných pelet bez příměsí, které pokrmu propůjčí specifické kouřové aroma a vynikající chuť. Dřevěné pelety zaručí, že skutečně grilujete na 100% přírodním dřevu, s nímž dosáhnete toho nejčistšího kouřového aroma. Různé pokrmy vyžadují různé druhy dřeva – ovocné z třešně nebo jabloně zaručí jemně sladkou chuť, ořechové výraznější slanou kouřovou chuť a dubové pelety velmi vhodně obohatí chuť čerstvého lososa. Dřevěné pelety jsou automaticky ze zásobníku (kapacita až na 8 hod grilování) posunovány do spalovací komory, kde dochází k řízenému spalovaní podle požadované teploty pro grilování. Elektrický zapalovač se rozžhaví a zažehne pelety přiváděné ze zásobníku a pomocí ventilátoru je řízen výkon ve spalovací komoře a tím i dosažení a regulace požadované teploty. V levé části grilu je zásobník – násypka pro pelety a ovládací digitální panel s ovladači pro spuštění grilu a nastavení pžadované teploty v rozsahu 80 – 260 °C (10 poloh teploty). Při otevřeném deflektoru nad spalovací komorou pro přímé grilování lze dosáhnout teploty na roštu až 500°C. Displej ukazuje aktuální teplotu v grilu. Odkapávající tuk a šťávy jsou odváděny do kbelíčku zavěšeném na straně grilu. Boční rukojeť a čtyři kolečka slouží pro snadnou manipulaci s grilem. Součástí grilu je masivní odkládací – servírovací tál a 2 teplotní sondy na maso propojitelné s digitálním displejem.. Grily Pitboss neslouží pouze na grilování, můžete s nimi udit, zapékat, dusit, péct a v neposlední řadě díky nim ovládnete královskou grilovací disciplínu – BBQ neboli barbecue, metodu spočívající v pomalé přípravě masa s využitím dřevěného kouře. Gril lze doplnit o přídavnou udírnu, která se jednoduše připojí na pravý bok grilu. Boční udírna využívá tepla a kouře z grilu a nabízí tak možnost uzení. Udírna má velké průhledové okno, teploměr, jednoduché otevírání, tři masívní rošty, odtokový kanálek na dně udírny a komín s vnitřním ovládáním klapky pro proudění vzduchu z grilu do udírny. Teplotní rozsah v udírně je 38°C až 232°C v závislosti na 4 faktorech a to teplotě v grilu, pozice komínové klapky udírny, pozice přepážky – klapky mezi grilem a udírnou a na okolní teplotě. Použití udírny je v závislosti na nastavení grilu nejlepší pro uzení studeným, nebo teplým kouřem. Udírna je vybavena velkým průhledovým oknem ve dveřích, třemi rošty s možností nastavení různých výškových rozestupů mezi nimi , komínkem s regulační klapkou a klapkou pro proudění vzduchu z grilu do udírny.