Zdeněk Pohlreich: „Tento mlýnek dodá vaší kuchyni říz a pomůže vám objevit další tajemství chuti.” Peugeot mlýnek na pepř Zanzibar Koncept pro gourmety a znalce Zanzibar je jedinečný nový koncept nejen pro milovníky či znalce pepře. Myšlenka mlýnků Zanzibar vychází z možnosti ochutnat rozmanité druhy pepře, kdy každý má jedinečnou vůni a specifickou chuť. Rady odborníka Při vytváření konceptu byl osloven pan Gérard Vives, který se stal za dlouhá léta, po která se zabývá rozmanitostí pepřů, uznávaným odborníkem cestujícím po světě a vyhledávajícím stále nové odrůdy pepře, které se mohou uplatnit v kuchyni nebo na vašem stole. Moderní mlýnek, unikátní design, skvělá funkčnost Samotný mlýnek má moderní tvar a důmyslně umístěný zásobník na pepř, který se dá jednoduše vyjmout a nahradit jiným. Neexistuje lepší způsob, jak použít pepř na dochucování pokrmů, než jej pomlít těsně před spotřebou. Jednak se použijí celé sušené plody, které si tak uchovají svoji vůni a pikantnost. Patentovaná technologie uSelect pro snadné nastavení hrubosti mletí – volbou z 6ti přednastavených možností, od nejhrubšího po nejjemnější mletí. Společně s elegantním mlýnkem a praktickým podtáckem získáte i 3 zásobníky na pepř, které jsou přednaplněny 3 různými druhy pepře. Rozhodně je vyzkoušejte všechny a nejděte si ten váš oblíbený. Kampot – černý pepř z Kambodže, jehož předností jsou sladké a přitom opojné květinové tónyJe vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám. Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny, jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce. Lze jej také použít do čokoládových dezertů. Sikara – bílý pepř z Madagaskaru, se vyznačuje dominantní mentolovou příchutí a čerstvými tóny zeleniny a květinJe vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky. ?Voatsiperifery – černý pepř z Madagaskaru, divoký černý pepř s náznakem citrusů, ovoce a květinMůžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny.
mlýnek na pepř se 3 snadno vyměnitelnými zásobníky uSelect – snadná volba hrubosti mletí volbou z 6 přednastavených možností výška 13 cm
Na mlecí mechanismus, který je vyroben z nerezové oceli 18/10, ošetřené patentovanou metodou pro vyšší odolnost korozi, opotřebení a pro dlouhotrvající ostrost, je poskytována celoživotní záruka. Na samotné tělo mlýnku je poskytována záruka 5 let.Patentovaná technologie uSelect pro snadné nastavení hrubosti mletí -volbou z 6ti přednastavených možností, od nejhrubšího po nejjemnější mletí.Mlýnek na pepř: mlecí mechanismus má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů, které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého namletí. Doporučujeme používat sušená zrnka pepře o průměru 6 mm a méně, a to pepř bílý, černý nebo zelený. Směsi barevných pepřů by neměly obsahovat více než 15% červeného (růžového) pepře. Lze použití i k mletí sušeného koriandru