10 cm vysoké mlýnky jsou vyrobeny z tradičního bukového dřeva, patinovaného do podoby starého dřeva. Po odšroubování korunky a sejmutí vrchní části je snadno naplníte. Decentní ozdoba s nádechem nostalgie. První mlýnek na sůl a pepř Bistro, se svým typickým decentním zdobením, byl zkonstruován v roce 1874. Technologie zpracování byla dnes samozřejmě přizpůsobena 21. století, přesto je klíčovým komponentem těchto mlýnků bukové dřevo stejně jako tomu bylo v minulosti. Záměrně vytvořená patina dává připomenout více než 200 let trvající tradici ruční výroby originálních a ikonických francouzských mlýnků.Při mletí otáčejte horní částí mlýnku ve směru hodinových ručiček. Na mlecí mechanismus, který je vyroben z nerezové oceli 18/10, speciálně ošetřené patentovanou metodou aby více odolávala korozi, celkovému opotřebení a zachovávala dlouhotrvající ostrost, je poskytována celoživotní záruka. Nastavitelná hrubost mletí utažením / povolením korunky (vrchní kovová část mlýnku). Mlýnky jsou rozlišeny barevným kroužkem na vrchní straně korunky – černým pro pepř a bílým pro sůl. Mlýnek na pepř: mlecí mechanismus má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů, které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého namletí. Není určen k mletí soli!. Mlýnek na sůl: mlecí mechanismus na sůl je konstruován tak, aby drtil hrubou, suchou kamennou sůl, ideálně s krystaly o průměru 4 mm a méně. Není určen k mletí pepře!. Hlavní výhody Peugeot Bistro Antique mlýnků na pepř a sůl. jednoduchá manipulace při naplňováníceloživotní záruka na mlecí mechanismusnostalgicky elegantní designergonomické zpracovánítělo mlýnku vyrobeno z ryze přírodního materiáluvyrobeno 100 % ve Francii Péče. čistěte měkkým suchým hadříkemnemyjte v myčce nádobíchraňte před vlhkem a přílišným teplem Melu, meleš, meleme. U mlýnku Paris na pepř doporučujeme používat sušená zrnka pepře o průměru 6 mm a méně, a to pepř bílý, černý nebo zelený. Směsi barevných pepřů by neměly obsahovat více než 15% červeného (růžového) pepře. Mlýnek lze použití i k mletí sušeného koriandru Mistře Petře nepřepepři toho vepře. Pravděpodobně víte, že pepř může být zelený, černý, bílý nebo červený (růžový). Tušili jste ale, že všechny 4 barvy pocházejí ze stejné rostliny? ZELENÝ PEPŘ. Pochází z pepřových zrnek, která jsou sesbírána předtím, než dozrají. Zelený pepř lze konzumovat čerstvý, nakládaný, sušený nebo sublimačně sušený. ČERNÝ PEPŘ. Pepřová zrnka se sbírají, když se jejich barva změní na oranžově žlutou a suší se výhradně na slunci. Slunce zrnka vysuší, jejich barva se změní na černou a tím vznikne „černý pepř“. BÍLÝ PEPŘ. Pepřová zrnka se sbírají, když mají třešňově červenou barvu a jsou zcela zralá. Pak se na několik hodin ponoří do vody, aby bylo možné sloupnout dužinu a nechat jen zrnko, které se pak ještě suší, dokud nedosáhne krémově bílé barvy. ČERVENÝ PEPŘ. Když jsou pepřová zrnka zcela zralá a mají jasně červenou barvu, posbírají se a sušením na slunci vzniká červený pepř. Mlýnky Peugeot = precizní ruční práce, francouzská tradice, doživotní záruka. Mlýnky Peugeot nejsou jen obyčejným zbožím. Od roku 1810 jsou symbolem tradiční francouzské vášně pro gastronomii a umění užívat života. Mlýnky mají elegantnídesign a ergonomickézpracování, které zajistí, že vám mlýnek výborně padne do ruky.Těla mlýnků i mlecí mechanismy jsou vyráběny výhradně ve vlastních provozech Peugeot ve Francii a výsledný výrobek je kompletován ručně. Každý z nich v sobě tedy nese nedocenitelný dotyk lidské ruky, který mlýnky Peugeot odlišuje od levných čínských výrobků, vznikajících na automatických linkách, doslova bez zásahu lidského faktoru. Kontroloři Peugeot po zkompletování ještě ověřují funkčnost jednotlivých částí mlýnku a následně jeho bezchybné fungování. Díky tomu firma Peugeot poskytuje celoživotní záruku na mlecí mechanismus.