Modelová řada mlýnků Clermont je k dispozici v přírodní, čokoládové a černé barvě a v různých velikostech. Rustikální mlýnky na pepř Clermont z tradičního bukového dřeva v přírodní úpravě od francouzského výrobce Peugeot jsou nejen skvěle funkční, ale také příjemné do ruky. Ozdoba vašeho stolu. Do ruky dobře padnoucí mlýnky z bukového dřeva mohou být právě tím správným doplňkem vašeho prostřeného stolu. Po odšroubování korunky a sejmutí vrchní části je snadno naplníte. Použití. Při mletí otáčejte horní částí mlýnku ve směru hodinových ručiček. Mlecí mechanismus má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů, které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého namletí. Doporučujeme používat sušená zrnka pepře o průměru 6 mm a méně, a to pepř bílý, černý nebo zelený. Směsi barevných pepřů by neměly obsahovat více než 15 % červeného (růžového) pepře. Lze použití i k mletí sušeného koriandru. (Mlýnek na pepř nelze použít k mletí soli, mlýnek na sůl nelze použít k mletí pepře). Hlavní výhody Peugeot Clermont mlýnků na pepř . jednoduchá manipulace při naplňování celoživotní záruka na mlecí mechanismus rustikální design ergonomické zpracování přírodní materiál z obnovitelných zdrojů Mlýnky Peugeot = precizní ruční práce, francouzská tradice, doživotní záruka. Mlýnky Peugeot nejsou jen obyčejným zbožím. Od roku 1810 jsou symbolem tradiční francouzské vášně pro gastronomii a umění užívat života. Mlýnky mají elegantní design a ergonomické zpracování, které zajistí, že vám mlýnek výborně padne do ruky. Těla mlýnků i mlecí mechanismy jsou vyráběny výhradně ve vlastních provozech Peugeot ve Francii a výsledný výrobek je kompletován ručně. Každý z nich v sobě tedy nese nedocenitelný dotyk lidské ruky, který mlýnky Peugeot odlišuje od levných čínských výrobků, vznikajících na automatických linkách, doslova bez zásahu lidského faktoru. Kontroloři Peugeot po zkompletování ještě ověřují funkčnost jednotlivých částí mlýnku a následně jeho bezchybné fungování. Díky tomu firma Peugeot poskytuje celoživotní záruku na mlecí mechanismus.