Zajímavý tvar z něho udělá exkluzivní kousek Vaší kuchyně. Připravované jídlo má vynikající a specifickou chuť, je velmi šťavnaté. Výhodou je vysoká poklice, takže pohodlně připravíte i větší drůbež, aniž byste ji museli před přípravou porcovat. Keramika výborně vede teplo a proto vařením, zapékáním a pečením v keramice dosáhnete ekonomické přípravy jídel, pokrmy dojdou – zdroj vypínáte s předstihem. Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Je ale nutné dodržovat určité zásady manipulace s nádobím. Výrobek má velmi vysoké pnutí, nesnáší proto okamžité rychlé teplotní změny – tepelný šok. Mezi pekáčem a dnem trouby musí být zajištěno proudění vzduchu, takže vždy pokládejte výrobek na mřížku. Nejlepší je dát studený pekáč do studené trouby a pak teprve zapnout. Připravovaný pokrm podlévejte horkou vodou nebo vývarem. Horký pekáč po vyjmutí z trouby nebo tepelného zdroje nikdy nepokládejte na kov, kámen, dlaždice – vždy jen na dřevěnou podložku. Pekáč před vařením namočte na několik minut do vody. Příprava jídel je možná bez tuku, takže je velmi dietní a zdravá. Maso i přílohy můžete připravovat najedou. Pekáč není vhodný do myčky nádobí, lze ho použít v plynové, elektrické i horkovzdušné troubě. Rozměry: 33 × 22 × 20 cm, objem 5 L.