Připravované jídlo má vynikající a specifickou chuť, je velmi šťavnaté. Výhodou je vysoká poklice, takže pohodlně připravíte i větší drůbež, aniž byste ji museli před přípravou porcovat. Keramika výborně vede teplo a proto vařením, zapékáním a pečením v keramice dosáhnete ekonomické přípravy jídel. Pokrmy dojdou – zdroj vypínáte s předstihem. Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Je ale nutné dodržovat určité zásady manipulace s nádobím. Výrobek má velmi vysoké pnutí, nesnáší proto okamžité rychlé teplotní změny – tepelný šok. Mezi pekáčem a dnem trouby musí být zajištěno proudění vzduchu, takže vždy pokládejte výrobek na mřížku. Je nutné dát studený pekáč do studené trouby a pak teprve zapnout. Připravovaný pokrm podlévejte horkou vodou nebo vývarem. Horký pekáč po vyjmutí z trouby nebo tepelného zdroje nikdy nepokládejte na kov, kámen, dlaždice – vždy jen na dřevěnou podložku. Pekáč není vhodný do myčky nádobí, lze ho použít v plynové, elektrické i horkovzdušné troubě. Rozměry: objem 5 L, vnitřní 28 × 20 cm, vnější 34 × 24 × 11,5 / 22 cm. Římský hrnec z pálené hlíny je založen na principu nasákavosti vypálené hlíny vodou. Před použitím ho namáčíme do studené vody – nejméně na 20 minut, včetně poklice. Díky vodě, která pronikne do pórů hrnce a v troubě se mění v páru, se pokrm nepřipaluje, naopak se peče ve vlastní šťávě. Hrnec dáváme vždy do studené trouby. Nastavíme požadovanou teplotu a pak už se o nic nestaráme. Hrnec peče bez tuku a vystačí si sám, když ho poklicí uzavřeme. Během přípravy pokrmu jej neotevíráme ani do něj nepřidáváme další suroviny. Vše vložíme na samém začátku najednou. Můžeme v něm péct též buchty, chleba, lasagne, rýžové nákypy. Vždy dosáhneme dokonalé chuti. Hrnec čistíme snadno kartáčkem a horkou vodou, solí nebo octem při větším znečištění.