Tradičním způsobem vyrobený žáruvzdorný keramický pekáč s žebrováním dna pro ideální propékání. Pekáč je vhodný pro přípravu pokrmů zejména v troubě nebo na žhavých uhlících v peci nebo grilu. Pekáče jsou vyráběny ručně kdy každý kus zaručuje nezaměnitelnou krásu nádobí. Zdravotně absolutně nezávadná glazura prodlouží životnost nádobí častokrát až do nekonečna. Je všeobecně známo, že pokrmy z keramických (hliněných) nádob mají tu nejdokonalejší chuť.
Pozn.: výše uvedené je myšleno tak, že v nádobě před jejím zahřátím je pokrm, tzn. klasická příprava, např. 1. olej, 2. cibule atd.. Nádobí je vyráběno ručně, tzn. nerovnosti a „nedokonalosti“ nemohou být předmětem reklamace. Produkty Pereruela balíme tak abychom je zabezpečili proti poškození při přepravě, nicméně doporučujeme vždy zkontrolovat obsah balíku před přepravcem.
Pereruela keramika 16. století
Již pět století si z generace na generaci předáváme tradiční výrobu žáruvzdorného nádobí z pálené hlíny, které je vhodné pro přípravu pokrmů na ohni, plynu či „elektrice“. Naše umění uznává celý svět pro svou kvalitu a rustikální krásu.
Předpokladem kvality je pečlivý výběr kvalitních jílů, kdy dokonalost zpracování dává nádobí mimořádnou tepelnou odolnost.
Rustikální vzhled: tradiční řemeslná výroba s použitím techniky deformace s názvem „luisa“ a zpracováním na keltském kole. Každý kus projde pečlivou ruční kontrolou zkušeného hrnčíře.
Unikátnost: všechny produkty jsou vyráběny ručně, nelze tedy najít dva stejné kusy. Jednoduchá neotesanost vytváří unikátní hrnčířskou nádheru.
V hrnčířství Pereruela se staráme o všechny aspekty včetně přirozeného sušení, kdy ve statických pecích za zavřenými dveřmi, pomalou metodou, produkt zahříváme po dobu 14 hodin. Následně dochází k velmi pomalému ochlazování po dobu 24 hodin. Zárukou je nejvyšší kvalita.