materiál: železo – průměr: 24 cm – výška: 4,5 cm – rukojeť
z nerezové oceli – série: Ferrum – značka: KELA Strojově kovaná
smažící pánev. Velmi silné a těžké provedení. Před prvním použitím
je nutné pánev vypálit. Ideální na přípravu steaků, prudké restování
masa či zeleniny a grilování, vynikají extrémní tepelnou vodivostí. Ocel
použitá na výrobu pánví Ferrum je 100% přírodní materiál. Pánve nejsou
opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, jsou ekologické a
recyklovatelné. Železné pánve jsou vhodné na všechny druhy sporáků
včetně indukce, ale používaná plotna musí být větší než průměr
pánve. Pánev se tak nebude při prvotním vypálení kroutit a deformovat,
čímž by došlo k poškození a trvalému znehodnocení pánve. Nejlepší
způsob využití této pánve je na plynovém sporáku. Ke grilování na
pánvi je nejlepší železná kovaná pánev. Čím masivnější, tím
lepší. Před prvním použitím je nutné pánev vypálit dle následujících
pokynů, aby nedošlo k jejímu znehodnocení: 1. pánev vymyjte běžným
saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou 2. po umytí pánev
vysušte 3. suchou pánev postavte na sporák a velmi silně rozehřejte
4. až nyní přidejte olej 5. až se olej rozpálí přidejte nahrubo
nakrájené plátky syrových brambor se slupkami a hodně soli 6. brambory
dobře opečte a pak vyhoďte – zajistěte dostatečný odtah par pomocí
digestoře 7. po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete
mastným papírem, aby při skladování nerezivěla