Materiál | hliníkové |
Objem | 1,5 l |
Hmotnost | 0,9 kg |
Typ | na smažení;univerzální |
Průměr | 24 - 27 cm |
Barva | černá |
Výška | 4 cm |
Vhodné pro | klasické sporáky (plyn, elektrika, sklokeramická deska) |
Vhodné do myčky | ne |
Vhodné do trouby | ano do 260 °C |
Výrobce | Swiss Diamond |
<h4>POPIS Pánev z kolekce Classic od výrobce** Swiss Diamond** má** průměr 24 cm** a je vyrobena z hliníku se speciální nepřilnavou vrstvou, která umožňuje zdravé vaření bez tuku. Pánev je vhodná na plynové, elektrické sporáky, keramické varné desky a také do trouby do 260° C. Doporučujeme pouze ruční mytí. Patentovaný diamantový povrch přináší** perfektní rozvod tepla, nepřilnavost a extrémní odolnost** .
Povrch každého kusu nádobí Swiss Diamond obsahuje až** 200 000 diamantových krystalů** , díky nimž si nádobí dlouhodobě uchovává nepřilnavé vlastnosti. Diamanty jsou nejtvrdší materiál vůbec a povrch nádobí díky nim získává velkou pevnost a dlouhou životnost. Diamanty jsou zároveň lepším vodičem tepla než kov (4krát vodivější než měď).
Teplo je rozváděno rovnoměrně po celém povrchu pánve . Diamanty také umožňují vytvořit dokonalý výpek, který na pánvi zůstane po restování masa nebo zeleniny – ten pak můžete využít k přípravě omáčky. Diamanty zajišťují** přirozeně nepřilnavý povrch** , díky tomu je povrch pánve dokonale odolný vůči přichycení potravin. Můžete tak vařit s minimem tuku nebo úplně bez něj.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. SPECIFIKAce Průměr: 24 cm
Výška: 4 cm
Hmotnost: 0,9 kg
Objem: 1,5 l
Materiál: hliník, speciální nepřilnavá vrstva z diamantových krystalů
Barva: černá
PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický,
sklokeramickou desku
Vhodné do trouby: Ano, do 260 °C**
Vhodné do myčky:** NE
Návod na použití a vhodná péče o nepřilnavé nádobí Swiss
Diamond Jestliže vaše nádobí Swiss Diamond řádně udržujete a
čistíte, poskytne vám celoživotní a nepřekonatelnou službu nepřilnavého
nádobí. Jeho použití je jednoduché, čisté a pohodlné. Vždy dodržujte
pokyny k použití a vhodné péči. Jejich nedodržení vede ke zrušení
platnosti omezené doživotní záruky na nepřilnavost.
1. Používejte mírný (přiměřený) ohřev – vysoká tepelná zátěž není nikdy nutná vzhledem k tomu, že nádobí Swiss Diamond je přirozeně vysoce tepelně vodivé. Začněte vařit na mírném ohni a následně dle potřeby patřičně upravte. Pánev pokládejte vždy do středu topné plochy. Upozornění: Při přehřátí nad doporučenou teplotu může dojít k poškození povrchu pánve.
2. Předehřejte na středním ohni – Pokud to recept doporučuje, pánev před použitím nechte potřebnou dobu předehřát. Zda je pánev dostatečně horká, můžete jednoduše otestovat několika kapkami vody. Jestliže voda začne prskat nebo vytvoří tzv. korálky, víte, že je pánev připravena. V případě, že se voda ihned vypaří, ztlumte plamen a opakujte test po 3 minutách. Prázdnou pánev není v závislosti na zdroji tepla vhodné předehřívat více než 5 minut.
**
3. Vaření na oleji:** Nádobí Swiss Diamond bylo navrženo pro zdravé vaření. To znamená, že k vaření potřebujete pouze velmi malé množství oleje nebo žádný. Pokud se rozhodnete použít olej, vždy jej použijte při správném nastavení tepelného výkonu. Přečtěte si více o volbě oleje na vaření. Upozornění: Nikdy nepoužívejte nepřilnavé spreje.
**
4. Správné kuchyňské nářadí a nástroje** – Používejte vždy silikonové nebo dřevěné kuchyňské náčiní – vyvarujte se používání kovových předmětů. Nepoužívejte jakékoliv kuchyňské nástroje, které mají ostré hroty nebo hrany. Jídlo na pánvi nesekejte ani nekrájejte. Pokud v nádobí Swiss Diamond používáte ponorný mixér nebo elektrický šlehač, dejte pozor, abyste se nedotkli stran nebo dna pánve. 5. Použití v troubě – Používání nádobí Swiss Diamond je bezpečné do 260°C. Za takovýchto podmínek se rukojeti velmi rozpálí – při vyjímání nádobí z trouby tedy vždy používejte ochranné rukavice. 6. Čištění – Před prvním použitím a následně po každém použití nádobí důkladně umyjte vodou se saponátem. Nepoužívejte abrazivní čistící prostředky na troubu nebo drátěnky, které mohou poškodit nepřilnavý povrch nádobí. I když je možné nádobí Swiis Diamond mýt také v myčce, doporučujeme je především mýt pouze ručně. Pro udržení účinnosti ohřevu je důležité nádobí mýt po každém použití. Pokud nádobí neumyjete pečlivě, může se stát, že na jeho povrchu zůstanou stopy potravin, které po ohřev zuhelnatí. Zkarbonizované vrstvy způsobí, že jídlo následně zůstane na povrchu přilepené. Používání agresivních mycích prostředků (zejména vysoce účinných prostředků do myčky) způsobuje vyšisování nebo odbarvení nepřilnavého povrchu nádobí. Pokud dojde k opakovanému bělení nádobí, může dojít k trvalému odstranění nepřilnavých vlastností. Použití ostrých nebo abrazivních čistících prostředků má za následek zánik záruky výrobce. 7. Skladování – Pokud pánve pokládáte jednu na druhou, doporučujeme mezi ně vložit papírový ubrousek, abyste předešli jejich vzájemné poškrábání. Jestliže je to nutné, rukojeti můžete utáhnout vhodným ručním šroubovákem.
Nejčastější problémy, které jsou spojené s použitím jakéhokoliv
nepřilnavého nádobí, jsou způsobené poškrábáním pánve kovovými
příbory, použitím pánve při nadměrné teplotě a chybné čištění.
Dodržováním výše uvedených pokynů můžete prodloužit životnost vašeho
nádobí o mnoho mnoho let! Zdroj: www.atranet.cz
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Swiss Diamond nebo na podobné produkty dalších značek.