Materiál | hliníkové |
Požadované vlastnosti | Indukční ohřev |
Typ | na smažení;univerzální |
Průměr | 24 - 27 cm |
Barva | stříbrná |
Výška | 4,5 cm |
Vhodné pro | klasické sporáky + indukce |
Vhodné do myčky | ne |
Vhodné do trouby | ano do 220°C |
Výrobce | Lamart |
<H4>POPIS Pánev LTH2442 ** z řady Hard Anodized od výrobce Lamart je vyrobena z vysoce kvalitního hliníku , který je eloxovaný (speciální metoda, při které se na povrchu vytvoří ochranná vrstva z oxidu hliníku, která chrání hliník před oxidací a zvyšuje tak jeho odolnost před vnějšími vlivy). Pánev je opatřena keramickým nepřilnavým vnitřním povrchem , který zabraňuje přichytávání vařeného pokrmu a umožňuje zdravé vaření s malým množstvím tuku a rychlý rozvod tepla** . Díky tomu uspoříte elektrickou energii při vaření i čas.
Keramický povrch je ekologický , neobsahuje PTFE ani PFOA. Při přehřátí pánve se z povrchu nevypařují žádné toxické výpary. Pánev má silné dno, díky kterému ji můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a do trouby do teploty 220 °C. Rukojeť je vyrobena z nerezové oceli. Pánev se snadno udržuje a čistí. Není však vhodná do myčky na nádobí, proto doporučujeme pouze šetrné ruční mytí.
SPECIFIKACE Průměr: 24 cm
Výška: 4,5 cm
Materiál: eloxovaný hliník, keramický vnitřní porvrch, nerezová ocel (rukojeť)
Barva: stříbrná, šedá
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Pánev je vyrobena z kvalitního a vysoce odolného hliníku.
Hliník je eloxovaný – chrání ho vrstva oxidu uhlíku před vnějšími vlivy.
Nepřilnavý keramický vnitřní povrch pro zdravé vaření s minimem tuku a rychlý rozvod tepla.
Keramický povrch je ekologický.
Úspora elektrické energie díky výborné tepelné vodivosti.
Snadná údržba a čištění.
Vhodná na všechny typy vařičů a do trouby.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> <H4 id=„NEnazor“>PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C
Vhodná do myčky: NE
NÁVOD K POUŽITÍ
BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ
Vlivem vysoké teploty (nad 250 °C) může dojít k poškození nádoby nebo víka.
Při použití ostrých kovových nástrojů může dojít k poškození (poškrábání) povrchu (např. nůž, vidlička).
Při použití drsných a agresivních čisticích prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).
Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto „stopy“ nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy jídla ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen esteticky vzhled.
Vlivem nastavení vysoké teplodsty zdroje tepla, může dojít k poškození povrchu (spálení).
CO ZNAMENÁ HARD ANODIZED? Hard anodized znamená v češtině tvrdě eloxovaný . Eloxování je speciální metoda , při které se na povrchu hliníku vytvoří ochranná vrstva oxidu hliníku, která** chrání hliník před oxidací** . Hliník totiž za normálních okolností působením vnějších vlivů oxiduje. Tato vrstva, ale způsobí, že hliník již dál neoxiduje. Eloxování tedy zvyšuje odolnost hliníku před povětrnostním vlivy a** mechanickou pevnost povrchu** . Díky eloxování se tedy** zvýší životnost eloxovaného výrobku** .
Eloxovaná ochranná vrstva bývá silná od 0,35 do maximálně 160 µm (mikrometrů) podle potřeby. Kromě ochranné funkce má i funkci estetickou . Umožňuje totiž** zvýraznění povrchu výrobku** a jeho případné zabarvení (falešné postříbření, falešné pozlacení apod.). Mohou se přidat i další látky, které ovlivňují stálost barevného odstínu, otěruvzdornost, přilnavost nebo mazivost. K eloxování hliníku se používají především roztoky kyselin (chromové, sírové, fosforečné, organické kyseliny atd.) nebo** solné roztoky** . Produkt se ponoří do roztoku a v něm oxiduje za přítomnosti el. proudu.
</P> ZÁKLADNÍ RECEPT NA VAJEČNOU OMELETU <P>Ingredience
4 vejce, 20 g másla, sůl, pepř, rukola k podávání
Postup
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
</P> KYNUTÉ LÍVANCE S BORŮVKOVÝM DŽEMEM A ZAKYSANOU SMETANOU <P>400 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 3 ks vejce, 1/2 – 3/4 kostky droždí, 50 g cukru krupice, špetku soli a 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, borůvkový džem, zakysaná smetana, cukr moučka na posypání
**Postup:
** 1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte mouku, cukr, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vejce. Těsto pořádně promíchejte.
2. Takto připravené těsto na lívance přikryjte v míse utěrkou a nechte na teplém místě kynout minimálně 45 minut. Těsto minimálně zdvojnásobí svůj objem, což je velmi důležité, aby byly lívance hezky nadýchané.
3. Rozpalte lívanečník, který můžete vytřít rozpuštěným máslem pomocí mašlovačky. Do vymazaného lívanečníku dávejte malou naběračkou do každého otvoru trochu těsta a pečte z obou stran dozlatova. Takto postupujte do vyčerpání těsta.
4. Hotové lívance potřete borůvkovým džemem, posypte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou.
Zdroj receptu: https://clanky.vareni.cz/…ou-smetanou/
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.