Nůž Santoku je mnohem rovnější s nízkou špičkou,oproti klasickému kechařskému noži.Nůž asijského typu, který je možné používat hned několika způsoby, a to pro přípravu masa, ryb a také zeleniny.Čepel má jádro z mikrokarbidové práškové oceli MC63 vložené mezi 2 vrstvy oceli.Tvrdost 63 Rockwella a proto má výjimečně vysokou ostrost.Úhel břitu: 9,5 až 12 ° na každé straně.Symetrické nože s ultra ostrým Honbazuke broušením. CRYODUR ® čepel je kalená ve speciálním procesu (včetně ledového tvrdnutí při –196 ° C) pro extrémní tvrdost. Povrchová úprava Tsuchime: čepel s vyklepávaným povrchem. Tvarovaná rukojeť ze dřeva Pakka s mozaikou a kovovou koncovou krytku s logem Miyabi, zdůrazněný mosazný a červený pásek.Tyto nože rozhodně nemyjte v myčce nádobí.
Santoku nůž 18 cm
Nejvýraznější přednost tradičních japonských nožů je v jejich neobyčejné ostrosti. Soulad designu, kvality a pohodlné rukojeti „D“, díky které je práce s těmito noži velice komfortní, je odlišné od jiných nožů.Nože MIYABI se vyrábí ve městě Seki v Japonsku, a to je centrum průmyslu japonských nožů a mečů. Japonská zručnost a kvalita a přesnost Zwilling je mají za výsledek jedny z nejostřejších nožů na světě.