Výrobce | Forged |
Materiál | Dřevo |
Materiál | Japonská ocel 440C |
Doba záruky | 10 let |
Délka čepele | 18 cm |
Tvrdost | 58 Rockwell |
Tloušťka čepele | 2 mm |
Rukojeť | Olivové dřevo |
Úhel broušení | 18° |
Hmotnost | 235 g |
Dárkové balení | Ano |
Ruční kování | Ano |
Země původu | Nizozemsko |
Série | Olive |
Ručně kovaný nůž Santoku – Olive z japonské oceli s elegantní a pohodlnou rukojetí z olivového dřeva je vstupem do stále oblíbenější Asijské kuchyně. Jedná se o japonskou obdobu klasického kuchařského nože, který znáte z evropské kuchyně. Oproti kuchařskému noži z kolekce Olive má kratší 18 cm čepel, tvar kolébky je konci čepele více zarovnán, proto se krájená a sekaná zelenina dá lehce shrábnout. Tenké ostří umožňuje čisté řezy masa bez úniku šťáv, které pak díky rozměrům čepele můžete přenést přímo na pánev. Nůž Santoku z kolekce Olive je díky svým rozměrům vhodným univerzální nožem na krájení masa, ryb, zeleniny a přípravu sushi pro začínající kuchaře, ale i pokročilé kuchaře, kteří nedají na tento nůž dopustit. Balení Nůž je zabalen v luxusní dárkové krabici z páleného dřeva, součástí balení je i návod pro správnou údržbu nože, záruka na nůž je 10 let. Náš tip Abyste měli svůj nůž vždy pořádně ostrý, doporučujeme Vám k němu originální ocílku z kolekce Olive pro pravidelné broušení. Ochrana a údržba vašich nožů jsou velice důležité. Pro optimální ochranu čepele jsou v nabídce kožená pouzdra. Surový vzhled hnědé kůže z nich dělá dokonalý doplněk každého nože. Ke stažení Návod pro údržbu nože