Nůž na chleba s vlnitou přesnou hranou.
Čepel z nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku Materiál rukojeti: Polypropylenový kopolymer (PPC) Laserem testovaný úhel řezu, který zaručuje dlouhodobě zachovat ostré hrany Vhodný na chléb a pečivo Lze také použít na zelí, hlávkový salát, koláče Jeho ergonomický tvar je odborně zkonstruován tak, aby zajišťoval maximální přesnost a pohodlí při každém řezu Čepel z nerezové oceli je dokonale vyvážena elegantní syntetickou rukojetí Lze mýt v myčce nádobí, doporučuje se však ruční mytí
Délka čepele: 22 cm Hmotnost: 100 g
Karl Elsner založil koncem 19. století společenství nožířů a to začalo vyrábět nože pro švýcarskou armádu. V roce 1897 si nechal patentovat zavírací nůž Original Swiss Army Knife, který sice nebyl v oficiální výbavě švýcarské armády, ale téměř všichni důstojníci si ho sami kupovali. Pro svou kvalitu a originalitu si nůž kupovala i široká veřejnost. Když v roce 1909 zemřela Karlu Elsnerovi matka, tak byla společnost pojmenována na její počest jejím jménem ,,Victoria". Také tehdy vznikl znak této značky: Bílý kříž na červeném štítu, který zároveň slouží jako ochranná značka před padělky. Stejný znak používá Victorinox i dnes. Od roku 1921 se začaly nože vyrábět z nerezové oceli, a proto se Karl Elsner rozhodl změnit jméno značky na Victorinox (Victoria a Inox.) Kapesní nože Victorinox začaly dobývat svět hlavně po 2. světové válce, když nože nakoupila vláda USA pro veškeré složky své armády. V roce 1969 začal Victorinox vyrábět také kuchyňské nože, nože pro domácnost, nůžky a dalších kuchyňských potřeby. Dnes má společnost více než 1700 zaměstnanců po celém světě.