Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýty. Díky své typické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwilling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
Nůž na chléb má typickou vlnkovanou čepel. Je určen na krájení chleba
a jiného pečiva s kůrkou, která ostatním nožům tupí ostří.Využít ho
můžete například i při čištění a krájení ananasu, který má
tvrdší slupku.
<blockquote> „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost
solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností.
Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za
žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné
kuchyně.”
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař
</blockquote> Vlastnosti nože na chléb Zwilling Professional S
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
Broušení nože Professional S
Stejně jako pro další kuchyňské nože Zwilling lze tento nůž brousit několika způsoby. Mezi ně patří běžné udržovaní na ocílce. Nejvhodnější je například řeznická ocílka v délce 31 cm s větším brusným efektem či broušení na kameni Zwilling s hrubostí 250 a 1000.
Pokud chcete noži dodat něco navíc, můžete ještě používat kožený brousek, který ostří finálně vyhladí a vyleští. Pro tento nůž jsou vhodné jakékoliv doplňky z naší nabídky.